Blir Glenn Lyse den andre Idol-vinneren fra Stavanger som blir en flopp? Kritikerne i de avisene som hittil har anmeldt albumet er ikke begeistret over 34-åringens platedebut.

15. plass på Hit 40

Stavangerkaren som vant Idol-publikummets hjerter har skrevet alle låtene på «Come Closer», bortsett fra Idol-singlen «Days Go By». Finalelåten nådde en 15.-plass på radiolista Hit 40. Blant annet bebreides låtene for å være svake, engelsken for slapp og klisjeene for mange. Noen lyspunkt er det likevel mellom alt det negative.

VG gir terningkast 2 og skriver: «Dette er «konsensusrock»; markedstilpasset musikk som er bitte litt rufsete i kantene og formidler en samlebåndsmelankoli alle til en viss grad kan kjenne seg igjen i – til gjengjeld er det så allmenngyldig at det er umulig å bli personlig berørt av det.»

Riksavisen nøyer seg ikke med det:

«Den trauste, kvasimelankolske rokkingen er nå én ting. Det som virkelig drar Glenn Lyses debutplate ned i søla, er noen aldeles hårreisende elendige tekster.»

Bergens Tidende gir terningkast 2 og skriver: « (...) Det hefter de vanlige svakhetene ved platen. Tekstene er på slapp engelsk, sangene er ikke akkurat hiter, og arrangementene evner verken å forføre eller overraske. Men det formidles tydelig at dette er Lyses musikk, artistens vilje, og det er en hyggelig avveksling fra Idol-kanten.»

Adresseavisen gir terningkast 2 og skriver: «Vokalferdighetene veier ikke opp for svake låter på en plate som er best når tempoet senkes.»

« «Come Closer» oppleves som ujevn, og bare glimtvis lever plata opp til ambisjonene det i overkant strøkne lydbildet antyder.»

Aftenposten gir terningkast 3 og skriver: «Åpningslåten og den nye singlen «Guilty» er en real popdrager som setter seg fast i øregangene etter aller første lytt, men gjennom de oppfølgende «Look At Me Now» og vinnerlåten «Days Go By» havner også Glenn rett ned i den fryktede «Idol»-sekken av anonyme poplåter som er glatt produsert (...).»

«Likevel, dette er dessverre nok en gang et «Idol»-album som verken på melodi— eller produsentsiden har satt seg som mål å overraske eller revolusjonere, men som kanskje vil kunne finne seg et publikum å underholde.»

Men hva synens publikum?

Så gjenstår det å se hva publikum som stemte rockestemmen fra Stavanger fram til seier synes om den nye plata.

Her kan du høre albumet og bedømme selv.

Debatt: Hva synes du om plata?