– Det er selvsagt ikke slik at dette er noe vi booker i stedet for en headliner. Dette er for å støtte det norske og det lokale musikklivet, sier festivalsjef Arild Buli i Quart.

I går kom det nytt fra Quart-brakka for første gang på en god stund. Lørdag 4. juli skal 30-50 elever fra Vest-Agder Musikkråds Rytmisk Sommerskole åpne konsertkvelden på Quartfestivalen. I går var Håvard Kittilsen fra musikkrådet på brakka for å spikre avtalen med Arild Buli.

Lærer: Tine wulff

– Skolen går over ei uke og vi regner med 50 ungdommer fra hele landet i år. De er over 16 år, og resultatet pleier å bli overraskende bra. Vi satser på soul, pop og jazz, sier Kittilsen. Skolen foregår på Agder Folkehøyskole i Søgne, og en av lærerne på kurset er Tine Wulff, som deltok i MGP sist helg.

– Hva blir hyra?

– Det blir vi enige om. Det viktige her er at Quart stiller med scene og lydmann. Dette viser at Quart er mer enn en pengemaskin, sier Kittilsen.

Dette betyr at Quart nå har Rytmisk Sommerskole og Slash med venner som eneste offentliggjorte artister. Presset på Quartfestivalen øker. På diskusjonsforumet til quart.no begynner oppgittheten å bre seg, og i går la administrator ut dette kommunikeet på nettsiden:

«Våre amerikanske venner står ved vår side i den store bookingkrigen som raser over hele verden. Vi har mange bra navn på blokka som det jobbes iherdig med. Så snart vi får klarsignal fra agentene kan vi begynne å gi dere konkrete navn. »

For to uker siden sa Trond Aage Nyhus i bookinggruppa dette til Fædrelandsvennen:

«Vi kommer til å slippe en artist nå snart, enten det blir onsdag, torsdag eller fredag. Det kan bli mandag også».

Ingen navn.

Nå har det gått åtte dager siden den omtalte mandagen, og i går ville ikke Nyhus svare på spørsmål.

– Jeg har ingen kommentar til noe. Kanskje det skjer noe i morgen.

– Er det snakk om et band?

– Ingen kommentar.

For ett år siden hadde daværende bookingsjef Andy Inglis offentliggjort femten navn, blant andre Cradle of Filth, Keep of Kalessin og Unkle.

Og for drøyt to år siden gjorde forgjengeren Jørgen Skauge en vri, da han offentliggjorde Duplex-kollektivet som første slipp 27. januar 2007. Arild Buli henviser spørsmål om booking til Nyhus, men han snakker gjerne om penger. I morgen har Kristiansand kulturstyre møte med tildeling av festivalstøtte. Quartfestivalen har søkt om fire millioner kroner, mens innstillingen til vedtak er på 100.000 kroner. Det provoserer Buli.

En promille.

– Nå er jeg kanskje litt stygg, men hvis det overhodet finnes kulturarbeidere i kommunen, bør det begynne å vises nå. De har jo innstilt på en promille av totalbudsjettet vårt.

– I søknaden er budsjettet oppgitt til 102.350.000 kroner. Det er tre ganger så mye som Quart 08 og dobbelt så mye som Hove 09. Hva tenker du om det?

– Innbakt i dette budsjettet er også omsetning av mat og drikke og franchise. Det kan hende vi må sette ut dette til andre, dersom ikke søknadene våre går inn, sier Buli. Cirka halvparten av budsjettet skal fremdeles gå til booking.

Samtidig har Quartfestivalen fått avslag på søknaden om fem millioner kroner fra kulturrådets festivalstøtteordning, mens søknaden på ti millioner kroner til Cultiva henger igjen fra i fjor. Den skal opp til ny behandling 24. februar.

Optimist.

I tillegg til Arild Buli og Håvard Kittilsen traff Fædrelandsvennen i går sikkerhetssjef Arne Wilhelm Tellefsen og produksjonssjef Rikard Klungland på brakka. Klungland er fjellstø i sin tro på Quart.

– For oss som vet hvem som kommer sammen med Slash, er det lett å være optimist. Bare vent og se, sier han.

– Jeg er sikker på at de ikke kommer hvis vi sier for tidlig hvem det er, sier Arild Buli. Han fortsetter å vente på klarsignal fra USA til å slippe de store navnene.