GRIMSTAD: Poppunkerne fra Seattle slo for alvor gjennom med sitt selvtitulerte album i 1995. Låter som «Kitty», «Lump» og «Peaches» gikk verden rundt, men i ettertid har det vært relativt stille rundt presidentene. Til våren slipper de deres femte skive «These Are the Good Times People», og legger ut på turné.

— De har utelatt Norge på turneen for å promotere platen, men de holder nå på å sette en festivalturné i sommer. Skral Festival er en av de første bekreftede jobbene på den turneen, sier bookingsjef i Skral Festival, Stian Tobiassen, til fvn.no.

- God start

The Presidents of the United States of America står på scenen i Grimstad fredag 11. juli. Bookingsjefen er godt fornøyd med å kunne offentliggjøre headlineren allerede før kalenderen viser februar.

— Jeg synes det er en god start for vår del. Vi har aldri vært så tidlig ute med band før. Dette er en god begynnelse på det som kommer, sier Tobiassen, som selv ikke har noe forhold til presidentene etter deres første plate.

— Jeg husker godt landeplagene fra da jeg gikk på ungdomsskolen. De slo igjennom med sin lystige punk på en tid da grungen stod sterkt, sier han.

- Bred appell

Bookingsjefen mener The Presidents of the United States of America vil ha en rimelig bred appell blant Skral-publikummet.

— De vil i alle fall bygge opp et program som blir bredt, sier Tobiassen.

Skral Festival arrangeres i Grimstad fra 10. til 12. juli.