KRISTIANSAND: — I god sørlandstradisjon tar vi ikke seieren på forskudd, sier vokalist i lillesandsbandet Heroes & Zeros, Hans Jørgen Undelstvedt, til fvn.no.

Det gjorde han og resten av bandet rett i. Prisen for "Årets Nykommer" gikk til Tine Thing Helseth.

Heroes & Zeros var i tillegg nominert i kategorien for "Årets Musikkvideo". Den prisen glapp i går kveld.

Første spellemannspris ble nemlig delt ut til Dimmu Borgir og deres musikkvideo "The Serpentine Offering" på Stål Talsnes' program "Fredag".

— Det regnet vi med, sier Undelstvedt til fvn.no.

Deles ut i kveld

Artistene Venke Knutson og Kjetil Grande har fortsatt mulighet til å stikke av med en spellemannspris i Olso Spektrum i kveld.

Venke Knutson er nominert i kategorien "Årets HIt" med låta "Holiday". Birkelandsjenta skal konkurrere mot Madcon-låten «Beggin'», Kurt Nilsens «Push Push», Postgirobyggets «Tidløs» og Sichelles «Fuck Deg».

Knutson selv tipper at det er Madcon som stikker av med seieren.

Tipper Madcon vinner

  • Jeg tipper at Madcon vinner. "Beggin'" er en stor hit og folk liker Tshawe, sier Knutson.

Hun har ikke skrevet noen takketale for anledningen og sier til fvn.no at hun heller ikke har stemt på seg selv.

Birkelandsjenta var kledd i en gul vintage-kjole som hun hadde kjøpt i en bruktbutikk i Florida og var svært populær blant fotografene da hun ankom prisutdelingen like etter klokken 19 i kveld.

Nominert sammen med forbildene

  • Jeg er fan av både Bjørn Berge og Vidar Busk. De har vært forbilder for meg helt siden jeg begynte å spille gitar. Å være nominert i samme kategori som dem er både ironisk og kult, sa Kjetil Grande til Fædrelandsvennen fredag.

Grande er nominert i Blues-kategorien for sitt debutalbum "Uppers, Downers, Screamers & Howlers" som han ga ut 19. november i fjor. Nominasjonen deler han med blant andre Vidar Busk og Bjørn Berge.

Kjetil Grande er klar for kveldens spellemannspris. Her fra Stjernetreff i Gimlehallen.

I kveld starter prisdrysset. Programledere for den direktesendte prisutdelingen er Thomas Numme og Harald Rønneberg fra TV2s "Senkveld".

Fvn.no følger Spellemannsprisen