– Det var en byttehandel. De fikk historien om testikkelkreften, hvis de lovet å se på muligheten for Storås-stoff på trykk, i dette tilfellet Storås Klær, sier Sveinung Sundli til Adresseavisen.

Fredag gikk dansekoreograf Jo Strømgren ut og sa at Sveinung Sundlis testikkelkreft og rapportering fra fødestua er noe som ikke hører hjemme i avisene. Sundli angrer ikke på oppslaget i VG sommeren for to år siden.

– Nei, det var jævlig smart. Hvis Jo Strømgren hadde fulgt med, ville han sett at VG trykket en sak om to Storås-tilknyttede designere bare noen dager senere. Media har vært et verktøy for meg, på samme måte som statsstøtte har vært det for Strømgren. Jeg synes det er frekt av ham å kritisere mine metoder, når han samtidig drar ut jævlig mye penger fra statskassa til så smale prosjekt, sier Sundli som har respekt for det Strømgren har oppnådd på sitt område.

– Det er ingenting galt i millioner til smal kunst, men vi som ikke får like mye må skaffe penger på alternative måter, sier han.

– Enkle nyhetskriterier

Ti dager etter at VG slo opp Sundlis testikkelkreft, ble nesten en hel side viet Storås Klær, et underkonsept av Storåsfestivalen. De to sakene var laget av de samme to journalistene. Leder Svein Arne Haavik i VGs rampelysavdeling var ikke leder for avdelingen da de to sakene sto på trykk, men sier at VG arbeider etter enkle nyhetskriterier.

– Hvis vi mener Sveinungs testikkelkreft er godt stoff, og han ønsker å medvirke til omtale, trykker vi saken. Hvis saken om Storås Klær også er godt stoff, trykker vi den også, sier Svein Arne Haavik.

Sveinung Sundli visste at han hadde et godt våpen på hånda om han var åpen om sykdommen sin.

– Det er sånn det fungerer. Hvis jeg byr på meg selv, vet jeg at journalistene vil gjøre et forsøk på å få mer stoff på trykk.

– Klarte ikke å styre meg

– Hva med fødselen, har den noe i avisene å gjøre, Sundli?

– Hehe. Da jeg ble pappa tenkte jeg ikke klart. Det er sikkert mye jeg kunne gjort annerledes, og akkurat åpenheten rundt fødselen er et eksempel. Jeg er enig med Strømgren i at direkterapport fra fødestua er tullete, men jeg klarte ikke å styre følelsene mine, sier Sveinung Sundli.

Foto: Lena Knutli/Adresseavisen