Det kan på mange måter synes som om Metallica tar i bruk abslutt alle mulige virkemidler for å få promotere sitt kommende album, det etterlengtede «Death Magnetic». Bandets massive PR-maskin har jobbet jevnt og trutt over lengre tid, og det har stadig vekk dryppet ut små nyheter om den kommende platen.

Radio

I forrige uke røpte bandet at datoen for utgivelsen av albumet er satt til fredag 12. september. Fredag denne uken lanserte bandet den foreløig siste delen av lanseringspakken: En egen radiostasjon. Slik reklamerer bandmedlemmene selv for platen på sine nettsider:

— Dersom du ikke kan få nok, sjekk ut «Mandatory Metallica» på XM Radio fra og med 16. august. Satelittstasjonen vil spille sanger fra alle platene, konsertopptak, samt intervjuer utført av oss. Vi er også så heldige av en del av våre venner har sagt ja til å snakke med radiostasjonen om musikk og Metallica, forteler bandet.

Plate

Blant de musikalske gjestene om kommer for å skryte av Metallica er medlemmer fra Linkin Park, Slipknot, Disturbed, Chris Cornell, Guns N' Roses, Mastodon, med flere. Radiostasjonen vil være tilgjengelige fram til 30. september. Sendeplanen blir gjort tilgjengelig på www.xmradio.com/metallica i løpet av kort tid.

Konsert

Bandet annonserer også på sine nettsider at alle de sju konsertene fra den andre delen av Europa-turneen nå er gjort tilgjengelig for nedlasting. Den neste konserten som legges ut er opptreden på Ozzy Osbournes Ozzfest denne helgen.