– Med 70 band og artister, og tjue forskjellige scener som skal rigges, har vi ikke gjort det lett for oss selv. Det er litt av et trøkk, men det kommer til å bli kjempebra, sier festivalsjef, Mats Aronsen.

Canal Street har vokst seg til å bli en av Norges lengste festivaler, og med flest scener. I sju dager til ende kan du få med deg både internasjonale, nasjonale og regionale artister på svært ulike scener. En av de mer spesielle er konserten med Kristin Asbjørnsen på Arendal kirkegård, og åpningen av den nye Arendal Havn, som finner sted i Eydehavn, med en rekke artister som blant andre Bertine Zetlitz og deLillos.

Jentebølge.

Festivalen har også satset stort på kvinnelige artister i år, Bertine Zetlitz, Lizz Wright, Ane Brun, Hilde Hefte og Inger Marie Gundersen for å nevne noen. Den yngste i gjengen er vinneren av den norske finalen i Grand Prix Junior 2005, Malin Reitan (13), som har solgt over 90.000 album totalt.

Festivalsjefen er stolt over å presentere gode tilbud til den yngre garde, og fikk streng beskjed av sin fem år gamle datter om å booke Malin.

– Hun spurte meg om det var meg som var sjefen, og visst det var det hvorfor jeg ikke hadde booket Malin. Det var bare å legge seg flat å få tak i henne med en gang, ler Aronsen.

Headlinere.

Programmet er variert og tilbyr artister i mange sjangre. Folk— og rockinspirerte Mike Scott og The Waterboys (Skottland og Irland), soul- og bluessangeren Solomon Burke (USA), jazzsangerinnen Lizz Wright (USA) og DumDum Boys, deLillos og Ane Brun (Norge), er bare noen av artistene som skal sette sitt preg på festivalen i år.

Festivalsjefen sier det fremdeles er billetter igjen til samtlige konserter, men at det har begynt å fylle seg opp på torsdagen (The Waterboys) og fredagen (DumDum Boys). Han mener også at billettene forsvinner fort nå viss været slår til, og at de ligger på omtrent samme antall solgte forhåndsbilletter som i fjor.

Standup-jazz.

Are Kalvø og Espen Beranek Holm presenterer noe de kaller Batagraf, en slags standup-jazz på Bakgården scene. Arrangørene har problemer med å beskrive akkurat hva det er, men mener det blir både god musikk og god underholdning. I tillegg til alternativ underholdning i bakgården, arrangeres det badeblues og plaskejazz i Merdø uthavn og fyrjazz på Lille Torungen Fyr med Sondre Lerche.

FAKTA:

Canal Street (Arendal Jazz og Bluesfestival) er en årlig musikkfestival i Arendal. Første gang holdt i 1996. Årets festival tilbyr 70 band og artister blant andre; The Waterboys, Solomon Burke, Lizz Wright, Ane Brun, deLillos, DumDum Boys, Bertine Zetlitz og Sondre Lerche.