KRISTIANSAND: I slutten av Quart-uka gikk Pål Hetland, som tidligere har vært en viktig del av festivalen, ut og anslo at underskuddet ville ende på 30 millioner.

Hetland føler imidlertid ikke skadefryd når det viser seg at antakelsene slo til.

— Jeg føler ikke skadefryd over å ha forutsett underskuddets størrelse, som utvilsomt må være verdenshistoriens største festivalunderskudd. Dette viser at arrangøren av en eventuell oppfølger må sette seg langt mer realistiske målsettinger, sier Hetland i dagens utgave av Fædrelandsvennen.

Allerede underveis i festivalen ble det klart at Quart slet med dårlig økonomi. Resultatet ble en pressekonferanse hvor festivalsjef Buli og sikkerhetsselskapet Pro-Sec måtte redegjøre for den økonomiske situasjonen.

”Hva synes du om Quart 09?

Si din mening i debatten!I midten av juli opplyste Quart-sjefen at underskuddet kom til ende på om lag 15 millioner kroner, men to dager senere ble det klart at beløpet var betydelig høyere.

Årsaken til rekordunderskuddet ble oppgitt til å være dårlige besøkstall. Ifølge Quart hadde årets festival 68.000 besøkende.

Nå erkjenner Buli å ha gått circa 30 millioner kroner i minus.

— Tapet er umåtelig stort, og det er nok rekord i feil retning, sier festivalsjef Arild Buli til Fædrelandsvennen.

I går hadde Buli med de ansatte i festivalen. Mange har fortsatt ikke fått lønn for de siste månedene, og kan slå festivalen konkurs.

Les mer om festivalens fremtid i dagens utgave av Fædrelandsvennen.