Bergensbandet vant seg spilletid i beste sendetid med låta «Beyond The Glass», som også blir årets TV-aksjonslåt. Søndag kan du se dem spille live under en av årets mest populære TV-sendinger.

Det var tett race mellom Babe Rawlins og Tønsberg-bandet Proviant Audio, men førstnevnte halte til slutt i land seieren.

Promo!

– Veldig kult! Det har vært utrolig spennende. Vi har nesten ikke hatt tid å vente, for det har har vært knallhard jobbing med å promotere oss, sier Ole Gunnar Eikeland i Babe Rawlins, som har satt både venner, kjente og utlandet i bevegelse for å sanke stemmer.

– Det handler om å lage en bra låt, og vi har forstått at vår låt var ønsket. Tekstmessig har låten relasjoner til CARE 2009, og har en link til hva saken dreier seg om – men fra vårt perspektiv på fattigdom og nød.

Lyder «vrengt»

Ifølge Eikeland har de ikke kompromisset for å passe inn i TV-aksjon-formatet.

– Nei. Vi gjør det vi pleier å gjøre vi. Lager rockemusikk. Jeg var opp i natt og leverte sangen til mastring. De lurte på om det skulle låte så «vrengt». Og det skulle det jo, flirer Eikeland.

Han bedyrer han pleier se på disse maratonsendingene selv.

– Det er kjekkere enn Melodi Grand Prix. Litt som en en spennende valgsending. Folk ser for å følge med på hvor mye kommunene gir.

Kjempesjanse

Det er publikum som har stemt fram sin favoritt, og Babe Rawlins danket ut både Proviant Audio, Magnus Sinnes m/Linnea Dale, Human Heat og Moi. Her kan du høre alle bidragene.

— En vanvittig stor sjanse. Etablerte artister gråter for å få spille på den sendingen, men nå er det altså de uetablerte som får sjansen til å vise seg frem, sier juryleder Mona B. Riise som har vært med på å sile hele 162 bidrag ned til fem artister. Juryen besto ellers av Haddy N’Jie (Programleder, TV-aksjonen), Rune Gokstad (Programleder, TV-aksjonen), Nina Eliassen Brym (Innspillingsleder, TV-aksjonen), Ronny Reierstad (Journalist, TV-aksjonen), Mats Borch Bugge (Musikksjef, P3), Amund Grepperud (Programleder, Urørt), Henning Severud (Prosjektleder, Urørt).

Albumklare

Babe Rawlins så dagens lys i 2005. Musikken deres er en slags krysning av alternativ rock, indie og pop, inspirert av band som Sonic Youth, Pixies, dEUS og Love. Bandet debuterte våren 2008 med «Bright side EP», og nå kommer et helt album.

— Vi har en plate som er bortimot klar for utgivelse, så timingen er veldig okay, gliser Eikeland.

Platen var planlagt utgitt 15. november, men blir nå noe forsinket på grunn av jobbing med TV-låten.

Se dem live

Babe Rawlins er i tillegg til TV-sendingen hyret inn på P3 sin livesending fra Youngstorget. Klokken 14.00 spiller de vinnerlåten «Beyond The Glass» pluss tre-fire andre sanger.

Du kan se dem live på TV-sendingen rundt 18.30.