Unge The Blacksheeps tar med dette plass i en lang tradisjon i internasjonal musikkbransje. Til og med Ringo Starr i The Beatles måtte finne seg i å bli satt på sidelinjen da bandet spilte inn sin første slager, «Love Me Do», i 1962. Produsent George Martin foretrakk den mer profesjonelle studiomusikeren Andy White. Ifølge Dagbladet.no har våre nye pophelter blitt utsatt for det samme. Emelie Nilsen, Viktoria Eriksen og Aleksander Touryguin fikk være med i studio, men bare innsatsen til vokalist Agnete Kristin Johnsen er å høre på «Oro jaska beana».

Single

Bandet vant den norske finalen i høst, og de fire har blitt spådd en strålende framtid av blant andre musikksjef Håkon Moslet i NRK P3 og artistmanager Jan Fredrik Karlsen. Kort tid etter at kvartetten gikk til topps i den norske finalen ble det klart at det trondheimsbaserte plateselskapet MBN har sikret seg retten til å gi ut plate med dem.

Juks?

Ifølge Dagbladet har musikerne i The Blacksheeps blitt erstattet med erfarne folk som Ulf Risnes, Freddy Bolsø og Ronny Wikmark.

– Alle i The Blacksheeps ville være med, og de mente det var juks at andre skulle spille inn deres egen låt, sier faren til gitaristen Emilie, Oddleif Nilsen til Dagbladet.no.

Daglig leder leder i MBN Stein Vanebo forklarer utelatelsen med medlemmenes manglende studioerfaring, samt dårlig tid.

Tradisjon

Å bruke erfarne studiomusikere istedet for bandets egne medlemmer er en tradisjon som har funnet sted siden popmusikkens barndom. Legendariske The Byrds ble også utsatt for dette da de i sin tid skulle spille inn sin versjon av Bob Dylans «Mr. Tambourine Man» i 1965. Bare Roger McGuinn av bandets fem medlemmer spiller på sangen.

The Blacksheeps skal etter planen gi ut sitt debutalbum senere i år. «Oro jaska beana» ble nominert til Spellemannprisen for årets hit i går.