ARENDAL: De britiske bandene The Noisettes og 65 Days of Static er i tillegg til X-queen of the Astronauts fra Notodden booket til Hovefestivalen i sommer. Festivalen offentliggjør på sin nettside i dag at de har fyllt opp programmet med tre nye band.

Her er Hovefestivalens presentasjon av nyanskaffelsene:

The Noisettes

Bandet startet da gitaristen Dan Smith og vokalisten Shingai Shoniwa fra Sonarfly begynte å spille og skrive låter på egenhånd. De fikk med seg trommeslager Jamie Morrison, og bandet var komplett. The Noisettes spiller raff rock i omtrentelig samme gate som White Stripes og Yeah Yeah Yeahs, og med sin karismatiske vokalist og sin rå rockeattityde kan de i grunnen måle seg med hvem som helst.

65 Days of Static

Et band som er såpass interessant at det får frisyren til Eli Hagen til å fremstå som ordinær – hvis de hadd vært en frisyre i stedet for et band, da. 65 Days of Static gjør støymusikk et sted midt mellom industrial, elektronika og postrock, og de beveger seg sømløst mellom de forskjellige sjangerne i en og samme låt. Anmelderne var fra seg av begeistring da bandet slapp sitt debutalbum The Fall of Math i fjor. Blant annet mente Playlouder at "65daysofstatic have their heads in 2006 and everyone else is thirty years behind". Våre venner på Drowned in Sound mente at debutplata var "One of the most urgent and direct long-player releases of the year."

X-queen of the Astronauts

Det er forsåvidt ikke så lett å glemme dem der de har en tendens til å opptre i flotte Lyn Gordon-aktige kostymer, inspirert av 50-tallets versjon av romfartens fremtid. Musikalsk bedriver kvartetten hektisk, spacey 60s-influert pop med nok hooks og refrenger til å gjøre selv den mest skamløse listepopartist til skamme.

Til slutt melder nettsiden at de vil offentliggjøre flere navn i løpet av uka.