ARENDAL: Det progressive metalbandet Neurosis og hardcoregruppa Hatebreed kommer til sommerens Hovefestival på Tromøy.

– Det går svært lang tid mellom hver gang band som dette besøker Norge. Begge er veldig store innenfor sine respektive scener. Dette er band som har et betydelig publikum til tross for at de ikke så ofte blir omtalt i dagspressen. Vi er glade over å kunne vise at Hovefestivalen også skal ta tak i artister og musikkformer som man vanligvis ikke får på norske festivaler, sier Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

Skal du se Hatebreed og Neurosis på Hovefestivalen til sommeren? Skriv din mening nederst i artikkelen.

Toffen er svært fornøyd med begge bandene, som han mener er en sjelden vare å få hørt i Norge.

— Det går svært lang tid mellom hver gang band som dette besøker Norge, sier Toffen.

Det amerikanske bandet Neurosis startet opp som et hardcore punkband på midten av 80-tallet. De kommer fra Oakland i California og regnes som en av de mest innflytelsesrike gruppene innen progressiv og doom metal.

Hatebreed blir omtalt som et "moshcore"-band, med vokalist Jamey Jasta -også er kjent som programleder på MTVs Headbangers Ball- i front. Moschore er en nedstrippet versjon av metalcore, med høy allsangfaktor, metalliske gitarer og låter som sjelden varer i mer enn ett eller to minutter.

New York-kvintetten begynte for alvor å gjøre seg bemerket utenfor hardcore-kretser da de for et par tre år siden turnerte med Slayer, Slipknot og Mastodon som en fjerdedel av den smått legendariske "unholy alliance"-turnéen.