OSLO / KRISTIANSAND: Alle som liker Anne Marie Almedal går en interessant tv-helg i møte. Fredag deltar hun i Ivar Dyrhaugs Beat for Beat, og søndag vises konsertfilmen Live at Aladdin i beste sendetid.

Se klipp fra «Live at Aladdin» til høyre

Filmen ble spilt inn i oktober i fjor og utgitt i forbindelse med Almedals seneste album, Blue Sky Blue, i mai. Regissør er Kristiansander Fred Arne Wergeland, og Almedal sier det var viktig for henne å gjøre filmen til et lokalt prosjekt.

— Vi ønsket å vise at vi har mange sterke krefter på et høyt nivå i Kristiansand. Denne filmen var et lavbudsjetts-prosjekt som ble løftet av en rekke dyktige aktører, forteller Almedal.

Konsertfilmen er også en dokumentasjon på samarbeidet med stjernebassisten Danny Thompson, som i løpet av en innholdsrik karriere har spilt med artister som Peter Gabriel, Mark Knophler, Kate Bush og The Who.

— Det var utrolig gøy å ha en så stor og anerkjent musiker med på et såpass lite prosjekt, konstaterer den tidligere Velvet Belly-vokalisten.

Fredag dukker Almedal opp i NRKs suksessprogram fremfor noen, Beat for Beat, sammen med Unni Wilhelmsen, Simone Larsen og Anneli Drecker.

— Det var en spesiell opplevelse. Vi fire har hatt parallelle karrierer i en årrekke, så jeg kjenner dem godt fra før. Jeg er litt usikker på hvordan vi fremstår i programmet, så det skal bli gøy å se, sier Almedal til fvn.no.

KONSERTFILM: Live at Aladdin inneholder blant annet stemningsfulle filminnslag fra Kristiansand. FOTO: FRED ARNE WERGELAND