– Jeg er så stolt av denne låta, og det blir fantastisk gøy å synge den. Sangen er en rød tråd gjennom alt jeg har gjort, og trekker tilbake til gamle folketoner, sier Helene Bøksle til fvn.no.

I dag ble det nemlig klart at hun skal delta under Melodi Grand Prix 2011 (MGP). Da blir det tre direktesendte delfinaler i tillegg til den store norske finalen i Oslo Spektrum på nyåret.

Hun skal synge låta «Vardlokk», som hun har skrevet sammen med Cecilie Larsen, Sindre Hotvedt og Knut Avenstroup Haugen.

– Jeg synger på norsk, og det er spesielt. Men samtidig er musikk er et universelt språk. Etter å ha sunget på norsk i både Kina og land i Afrika, har jeg innsett at det ikke handler om språk, så lenge man forteller en historie og synger med hjertet, sier Bøksle.

Den første delfinalen er 15. januar, den andre delfinalen er 22. januar og den tredje delfinalen 29. januar. «Den siste sjansen» arrangeres 5. februar, mens den store finalen skjer i Oslo Spektrum 12. februar.

Alt sendes direkte sammen med programlederduoen Anne Rimmen og Grand Prix-general Per Sundnes. I tillegg stiller Carina Dahl, Use Me, Sichelle, Sie Gubba, Åste Rikke, Gatas Parlament, Babel Fish og Mimi Blix under neste års MGP.

«Musikken til Bøksle kan best beskrives som en blanding av norske folketoner og sommerfuglkyss, som hun selv sier det. 29-åringen har rukket å markere seg som en av Norges mest unike artister, både på teaterscenen og gjennom konserter og på plate.

I MGP 2011 stiller hun med en låt som handler om den tiden da kristendommen og åsatroen kjempet om sjelene i landet», skriver NRK i en pressemelding.

Helene Bøksle slapp nylig plata «Det hev ei rose sprunge» på nytt, og inneholder to nye låter. Hun kommer også til å holde konsert i Mandal kirke 26. november.