KRISTIANSAND: — Jeg elsker nettverksbygging, og tror at det er bra for byen og for artistene her, sier arrangør Jan-Erik Mæland fra G’Bless Records AS.

Sammen med Gerth Scerri fra Bergen, nå bosatt i Kristiansand, arrangerer han et stort hiphop-arrangement på Kick Scene til lørdag. På scenen kommer S.A.S & Skrilla Kid fra London, Bankmenn fra Oslo og Twisted Artistics, Jonesy & Obi One fra Kristiansand.

Premier

I tillegg blir det utdeling av CD-er og gavekort. Publikum kan blant annet vinne en helikoptertur. Og Mælands artistkone Rebekka, som denne uken ble kåret til Ukens urørt på P3, kommer også for å dele ut CD-er.

— Vi ønsker å lage et arrangement som kanskje trekker et bredere publikum. Du er ikke nødt til å elske hiphop for å ha en gøy kveld på lørdag. Det skjer masse spennende, og musikken er kjempebra. Vi skal også vise den nye musikkvideoen til S.A.S og Bankmenn, sier Mæland.

Medlemmene i S.A.S sier de elsker å spille i Norge, men at dette er første gangen de opptrer i Kristiansand.

— Vi har alltid utrolig mye energi og glede når vi er på scenen, og vi får alltid god respons fra det skandinaviske publikummet. Vi gleder oss veldig til lørdag og kan love at det blir en «feel good» og gøy konsert, sier Mayhem fra S.A.S.

Samarbeid

Hiphop-gruppen er blant de mest spilte i England for tiden, og forteller at sangen de har laget sammen med norske Bankmenn «Rundt og rundt» også har slått an i hjemlandet.

— Vi har samarbeidet med artister fra land som Russland, Sverige og Tyskland tidligere så vi er vant til å ikke forstå språket. Det betyr ikke så mye, det er «grooven» og følelsen i låtene som er viktigst. Jeg mener at musikk skal krysse både landegrenser og sjangere, sier det andre medlemmet i S.A.S, Mega.