Det kan være skummelt å ha premiere på en film i juli. Men når filmen er den femte om trollmann-eleven Harry Potter betyr det tydeligvis ingenting hvilken måned det er. Når det i tillegg er mye dårlig vær og kritikkene av filmen har vært stort sett gode, ligger mye an til at filmen vil gå mer enn godt.

Rekord

For Warner Bros kan juble over særdeles gode tall i Norge, som i verden for øvrig. Aldri før har så mange vært på kino en helg i juli for å få med seg en premierefilm, skriver Sandrew Metronome Norge i en pressemeldning.

For 169.019 magi-hungrige nordmenn kjøpte billett til filmen i helgen. Det var heller ikke få kinoer som satte opp filmen. Den ble sendt ut i hele 108 kopier.

Den forrige Harry Potter-filmen ble derimot sett av litt flere på åpningshelgen, men den hadde sin premiere i november.

Mest sett

Nå tar Harry Potter opp kampen med en annen av årets store filmer, nemlig «Pirates of the Caribbean: At world's end». Den er sett av over 500.000 til nå i år og er en klar konkurrent om å bli den mest sette i Norge i år.

Senere i år kommer «Shrek 3», som er blitt en bra suksess i andre land.

Sandrew Metronome Norge har store forventninger til Harry Potter, og regner med at avsløringen av hvordan det hele går i den aller siste boken — som kommer 21. juli - bare vil bidra til å øke interessen.

Tall fra de største byene

Oslo 17.567

Bergen 12.111

Trondheim 8054

Kristiansand 6986

Stavanger 5012