SETESDAL: Jentene fra Byrtedalen i Telemark ankom countryfestivalen i sadelen som ekte cowboyer.

— Det var mye verre enn vi hadde trodd. Det tok lenger tid, og på flere tidspunkt lå hestene med myr til magen, sier Anne Bjørnstad, og hopper ned fra hesteryggen.

Få minutter etter at hun og venninnene ankom Ose Countryfestival i går står hestene og puster tungt utenfor området. Det samme gjør damene.

— Vi har mistet masse underveis, både teltplugger og jakker er borte. Og jeg er utrolig sliten i beina. Dette var en tøff tur, sier Bjørnstad.

Nå gleder hun seg til en helg med country, men er langt mer usikker for turen hjem.

— Jeg vet ikke om jeg orker, sier en sliten rytter.

Inne på området sitter en gjeng i like T-skjorter og smiler. Vennegruppa fra Kvinesdal åpnet ved forrige countryfestival opp for en tradisjon de har valgt å fortsette med i år: Å reise fra hjemstedet til festivalferie på sykkel.

De har nå syklet 13 mil fra Kvinesdal, og speedometeret viser 5 timer og 43 minutter, og en gjennomsnittsfart på 20, 92 km/t. Det holdt på å gå galt.

— Vi ble stoppet av politiet på vei nedover fra Evje, sier de 11 syklistene, som holdt en fart på over 70 km/t i 60-sonen. Da syklistene fortalte at de skulle på festival lot politiet dem kjøre videre, mot løfte om å holde fartsgrensene. Kvindølene har hatt sykkelturen som mål for årets trening, men de sykler ikke bare for å komme i form:

— Ved å sykle håper vi å spare Setesdalen for unødvendige CO2 utslipp, sier de lattermildt.