OSLO: — Da Rolf Løvland ringte meg for å spørre om jeg ville synge på den ene låta, ble jeg så forfjamset at jeg kjørte helt feil der jeg satt bak rattet i bilen, sier grimstadmannen til fvn.no.

Kompliment

Den tidligere Idol-deltakeren mangler nesten ord når han skal beskrive hvor stort deltakelsen er for ham.

— For meg er dette fantastisk stort, og jeg ser på det som et stort kompliment. Spesielt med tanke på at de som deltar på plata: Streisand, Körberg, Jöback osv, er store forbilder for meg. For å si det litt ”jålete”, så føles det som "å komme hjem" musikalsk sett. Det er også gøy å spille med et så flott orkester som det Secret Garden har med seg, sier Grjotheim.

Samarbeidet med Secret Garden startet for omkring et år siden. Rolf Løvland ringte Grjotheim for å spørre om han ville gjøre en demo-jobb på den nye plata. Det vil si at Grjotheim skulle legge på vokal på noen sanger for å gi produsenten et bilde av hvordan sangene ville høres ut.

Opptakene ble gjort i Lynors studio på Gimlekollen i Kristiansand. Løvland syntes imidlertid at grimstadmannens stemme passet så godt til sangen ”My land”, at han ville bruke innspillingen med Grjotheim.

— Jeg var aldri i tvil da han spurte meg, og ser på det som en bonus. Det er også stas å delta i et så eksklusivt team av store sangere, sier Grjotheim.

Frilanser

Grjotheim ble landskjent da han kom på femteplass i Idol på TV 2 i 2003. Siden den tid har han jobbet som frilanser, og deltatt i en rekke teater- og musikaloppsetninger. Han deltok blant annet i Fame på Chat Noir, La Cage aux Folles på Oslo nye teater, spilte Jesus i Nasareeren i Fjæreheia, og i sommer spilte han Kristian And fra Herli Land i Kristiansand Dyrepark. For øyeblikket deltar han i NRKs julekalender-turné, som hadde premiere på Bærum Kulturhus i dag.

— Hva håper du samarbeidet med Secret Garden kan bety for karrieren din?

— Det er helt umulig å si. Jeg har alltid forsøkt å være ydmyk i forhold til slike ting, og ser heller på alle sideeffektene som en bonus. Men som frilanser, så er det vanvittig kult å bli nevnt i samme åndedrag som de store stjernene på cden, sier Grjotheim.

Secret Garden har foreløpig ikke signalisert at de ønsker Grjotheim med på noen konserter.

— Vi har ikke snakket om det. I første omgang handler det kun om plata, men slike bieffekter må bare komme, humrer 31-åringen.

7. januar setter han seg på flyet til Tyskland, hvor han skal turnere med en stor musikalgalla. Musikalen framstår nærmest som en medley med innslag fra blant annet Grease, Abba, Phantom of the opera, Cats, Lion King og We Will Rock you.