KRISTIANSAND: — Det kom stimlende folk bort til meg for å fortelle hvor godt de likte musikken. Sånt skjer ikke hvis du spiller pop i Norge, eller kanskje det bare er meg det ikke skjer med, humrer Tom Hugo Hermansen (27).

Kristiansanderen opptrådte sist fredag på en singer/songwriter-festival i forbindelse med Popkomm-messa i Berlin.

— Ja, det stemmer at jeg måtte skrive noen autografer. Det var til folk rundt 30, og det er jo en gruppe det er helt perfekt å kunne appellere til, sier Tom Hugo.

Popkomm er Europas største populærmusikkmesse, og det var her han i fjor kom i kontakt med det tyske forlaget han nå har en såkalt publishingkontrakt med. Målet er å skaffe en platekontrakt for mannen som i vår la ned bandet Tom Hugos for å satse alene i utlandet.

— I Kristiansand er jeg kjent fra alle mulige sammenhenger, og folk har en formening om meg fra før. I Tyskland er det annerledes, sier Hermansen som allerede har startet samarbeidet med den tyske produsenten Uwe Baltrusch.

— Han har produsert plater for et band som heter Wiseguys. De har solgt en million plater der nede, sier Tom Hugo. Allerede forrige måned var han i studio i Köln for å bearbeide noe av sitt gamle materiale sammen med Baltrusch.

— Det ble veldig kult. Han har klare ideer om hvordan ting kan bli. Det er jo veldig lett å se seg blind når man sitter alene og skriver, sier Tom Hugo. Han lover at det ikke blir noe "tåredrypping", men derimot smårufsete pop av det tyske samarbeidet.

— I januar, februar og mars skal vi spille inn en fullengder. Det er best å ha ei plate ferdig når man skal henvende seg til plateselskapene, sier Tom Hugo. Låtene skal spilles inn på engelsk. Hermansens tyskkunnskaper har i grunnen aldri vært mye å skryte av. Det er imidlertid ting som tyder på at det er i ferd med å endre seg:

— De hadde gratis Jägermeister på messa, og det er en fugl som sang meg i øret at jeg sent på natta hadde en lengre diskusjon på tysk med en kebabmann, ler Tom Hugo.

Han legger til at produsent Baltrusch synes det er flott å spille inn musikk på engelsk med en artist som mangler den typisk tyske aksenten i engelskuttalen.

Så gjenstår det å se om bløde konsonanter er tingen i Tyskland.