OSLO: Skiskytterdronningen måtte overtales litt før hun sa ja til å bli med i det direktesendte underholdningsprogrammet.

— Jeg kommer nok til å føle meg helt hjelpesløs når jeg står på scenen, men uansett synes jeg det gøy å gjøre noe helt annerledes. Dette er jo bare for moro, men man viser seg fra en litt annen side og det er jo positivt. Jeg skal i hvert fall bare være meg selv og vise at jeg trives, sier en munter Andreassen til fvn.no.

Synger Knutson-låt Hun har valgt låten "Kiss" av barndomsvenninnen Venke Knutson. Det var et naturlig valg.

— Vi vokste opp to hus bortenfor hverandre på Birkeland, så jeg kjente Venke veldig godt i barndommen. Selvfølgelig måtte jeg være litt patriot! sier skiskytteren.

Andreassen innrømmer at sangkarrieren hennes begrenser seg til dusj-synging og nattasanger for sønnen, David.

— Jeg synger som mannen i gata! Det kunne egentlig vært hvem som helst, he he... Det er jo ikke akkurat dette jeg driver med til vanlig, sier Andreassen, som akkurat har kommet inn fra en treningsøkt når fvn.no snakker med henne torsdag formiddag.

Konkurrerer med Gelius Sammen med ti andre norske kjendiser skal sangferdighetene hennes vurderes av et dommerpanel og det norske folk i programmet "Sangstjerner" som har premiere i kveld. Kjendisene skal vise sitt sangtalent, eller eventuelt mangelen på det, gjennom to programmer. Deretter er det opp til det norske folk å stemme dem ut av konkurransen. I dommerpanelet sitter Anita Skorgan, Åge «Glam» Sten Nilsen og Christian Ingebrigtsen. I forkant av showet har deltakerne fått en sangtime.

Andreassen skal i kveld konkurrere mot blant annet sogneprest Einar Gelius, dekkbaron Tommy Sharif, tidligere frøken Norge Hege Tørresdal og polfarer Cato Zahl Pedersen.

Har tro på Gunn Margit Informasjonssjef i TV3, Øystein Hygen Christensen mener Gunn Margit definitivt er en av deltakerne som kommer til å gjøre det godt i kveldens program.

— Jeg synes hun synger godt. Hun er faktisk en av dem som virkelig synger helt ok, og jeg tror hun kan gjøre det sterkt, sier Christensen til fvn.no.

"Sangstjerner" er en av TV3s nye storsatsinger denne høsten. Underholdningsprogrammet er direktesendt fra Lillestrøm kultursenter og hver torsdag skal 11 norske kjendiser konkurrere om å bli landets nye kjendissanger. Hvert program er bygget rundt et musikalsk tema, og det blir opp til publikums telefonstemmer å avgjøre hvilken kjendis som i hvert program må forlate konkurransen. Programledere for showet er Kathrine Sørland og Alf Gunnar "Alfie" Nilsen.