Han fikk nok av pepper fra den mannlige halvdelen av dommerpanelet, som mente han tullet seg bort, ødela for seg selv og ikke virket seriøs nok, men Benedicte Adrian og Mariann Thomassen omfavnet den småville rocke-stilen og plasserte han blant de 100 beste som går videre til Oslo.

— Jeg tullet det litt til og tok det egentlig ikke så seriøst. Hadde ikke sett på dette som noen stor mulighet helt til jeg faktisk gikk videre, sier Åsmund etter at norske tv-seere onsdag fikk se han fremføre en kombinasjon av Foo Fighters med el-gitar og Ronan Keatings «You say it best when you say nothing at all».

Kunne ikke teksten

17-åringen, som til vanlig spiller metal-pop i prosjektbandet The New Awakening og har flere musikalske sideprosjekter, utmerket seg i onsdagens program, og ble en av få kristiansandere som gikk videre fra Idol-audition i Kristiansand. Selv hevder han at han var meget dårlig forberedt og kanskje ikke fortjente det.

— Jeg hadde ikke forberedt meg. Da de ba meg fremføre en roligere låt, måtte jeg bare ta en på sparket, og da ble det Ronan Keating. Men jeg kunne jo ikke teksten en gang, avslører Åsmund.

Det hindret derimot ikke de to kvinnelige dommerne i å gi han ros, og dermed blir det mer å se av 17-åringen på TV2 fremover.

I alt gikk 13 deltakere videre fra audition i Kristiansand, og det var bare litt over én prosent av de rundt 1200 som deltok.