KRISTIANSAND: — Vi har fått signaler på at Ozzy skal til Europa neste sommer, det stemmer, bekrefter musikksjef Jørgen Skauge i Quartfestivalen.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer, skal det allerede ha vært direkte kontakt mellom Ozzys management og Quart. Men fortsatt skal det ikke ha blitt skissert en avtale. Til det er det altfor mange usikkerhetsmomenter knyttet til den aldrende Black Sabbath-legenden.

— Ozzy er en gigant, og vil selvsagt bli vurdert dersom han skal på turné i det aktuelle tidsrommet. Samtidig er det skummelt å signere en avtale med en artist som har så ustabil helse. Hvis ikke Ozzy er i stand til å levere et skikkelig show, ser jeg heller ingen grunn til å booke ham, sier Jørgen Skauge.

Radiohead

Det som er langt mer sikkert, er at både Linkin Park og Radiohead - to giganter innenfor sine sjangere - vender snuten mot Europa neste sommer. Tidsrommet er ennå ikke bestemt, men Quartfestivalen skal etter det Fædrelandsvennen erfarer allerede ha lagt ut svært sjenerøse agn.

Radiohead har i flere stått på Toffen Gunnufsens ønskeliste, men aldri har indiehøvdingene gjestet Kristiansand.

Kanskje klarer Skauge i år, det Toffen aldri maktet.

— Quart har prøvd seg på Radiohead tidligere, og her snakker vi om et band som alltid leverer kvalitet. Hvorvidt jeg har lagt inn bud på dem, vil jeg selvfølgelig ikke kommentere, sier Skauge.

Ifølge kilder Fædrelandsvennen har vært i kontakt med, skal Skauge ha lagt inn et, i Quart-sammenheng, rekordhøyt bud på Radiohead.

Men:

Trolig må Skauge ha betydelig hjelp fra sine musikalske sparringpartner Rune Lem i Gunnar Eide Concerts for å lykkes med å hente Radiohead til Quart. De første signalene fra bandet som i 1997 ga ut den legendariske platen «Ok Coputer», er at visitten på disse breddegrader ender i slutten av juni 2007 - uken før Quart starter.

Det kan bety at Toffen Gunnufsen endelig får Radiohead, men da som bookingsjef for Hovefestivaen...

Linkin Park

Høyt på ønskelisten over headlinere til Quart står også amerikanske Linkin Park. Nu Metall/Rapcore bandet fra California har solgt flere titalls millioner plater, og regnes for å være verdens desidert største i sin sjanger. For å sikre seg amerikanerne på Idrettsplassen, skal Hauge ha sendt et bud pålydende 150.000 Euro.

— Akkurat som sist, jeg kommenterer ikke rykter, ler Skauge.

Bandet hadde et sabbatsår i 2005, men bekrefter på sin egen hjemmeside at et nytt album blir lansert i begynnelsen av 2007. Lanseringen vil garantert bli etterfulgt av massiv turnévirksomhet, og det er her Quart ser sitt snitt til å booke et band som aldri tidligere har spilt i Norge. I 2003 sto Linkin Park på programmet til Norwegian Wood, men amerikanerne dukket aldri opp i Frognerbadet.