I høst kom TV3 med et nytt konsept. I løpet av ukens sju dager skulle det sendes fire korte programmer i magasinformat.

Mote, interiør, kjendissladder og hjemmevideoer skulle alle få hver sin halvtime på TV3s sendeflate.

Men seerne har ikke så langt kastet seg i store masser etter magasinene. Forrige uke ble det bunnrekord for «Gossip seher» med Johanna Grønneberg da kun 15.000 fikk med seg programmet som blir sendt på tirsdager.

50 prosent færre hos Sørland

Grønneberg leder også søndagsprogrammet «Snutter» som ikke gjør det særlig mye bedre. Mens «Gossip seher» har etter tre uker et seersnitt på 27.000, har «Snutter» 7.000 flere.

Også «Motebildet» med Kathrine Sørland beveger seg nedover på seerstigen. Mens premiereprogrammet om de siste trendene ble sett av 83.000, ble det i forrige uke registrert en halvering av det opprinnelige seertallet.

«Dekor inne/ute» er magasinet som varierer mest i antall seere. Fra 47.000 seere i første program, sank det til 28.000 i uke to, mens det steg til 34.000 i uke 38. Sist onsdag derimot satte interiørprogrammet en personlig seerrekord på 70.000. Ment som innganger

Men til tross for få publikummere, er det rolige takter hos TV3 om dagene.

— Hovedmålet med magasinene har vært å skape en bedre inngang til våre hovedproduksjoner og ikke skyhøye seertall, konstaterer presseansvarlig i TV3, Glenn Ø. Støldal og sikter til sendeskjemaet som er lagt opp for høsten 2007. «Motebildet» sendes rett før «Top model», «Dekor inne/ute» etterfølges av «Den rette for Tor» og «Snutter» begynner før «Robinsonekspedisjonen».

— Det er konkurransen som avgjør hvor godt disse mindre produksjonene går, erklærer Støldal videre og mener det er ingenting å si på kvaliteten til magasinene.

— Dette er nytt for oss og vi blir bare bedre og bedre for hver episode.

Ingen kansellering

Støldal røper også at tallene for de tre første ukene med magasinene representerer godt det kanalen hadde ventet på forhånd.

- Men det er jo ikke en suksess når «Gossip seher» har 15.000 seere?

— Isolert sett, kunne godt dette magasinet hatt et litt høyere seertall. Men likevel fyller programmet formålet med å ha norske folk på skjermen, hevder Støldal.

Han legger også til at kanalen ikke sender noen store produksjoner på tirsdager, dermed står «Gossip seher» litt alene.

Men vil det bli gjort noen endringer framover?

— Programmene blir å fortsette, men om det blir noen små endringer underveis er vanskelig å spå på nåværende tidspunkt.

Foto: TV3
Foto: TV3
Foto: TV3