VIL NÅ LANGT: - Jeg gikk inn for å vinne da jeg ble med i programmet. Jeg ville få en pangstart på karrieren, sier den ferske modellen. Hun kan ikke røpe hva som skjer med modellkarrieren, men forteller at hun nå er blitt lærerstudent. VIL NÅ LANGT: - Jeg gikk inn for å vinne da jeg ble med i programmet. Jeg ville få en pangstart på karrieren, sier den ferske modellen. Hun kan ikke røpe hva som skjer med modellkarrieren, men forteller at hun nå er blitt lærerstudent. Foto: Fotominner.net

- Jeg har mest lyst til å rømme landet

Top Model-deltaker Amalie Henden (19) fra Søgne gruer seg til programmet skal på luften.

STAVANGER: — Det har vært vanskelig å holde dette hemmelig, sier Amalie Henden (19) til Fædrelandsvennen.

I dag ble det kjent at hun er en av deltakerne i årets versjon av realityprogrammet Top Model på TV 3. Selv har hun visst at deltakelsen var et faktum siden i februar.

Måtte lyve til vennene

- Da jeg dro til Los Angeles for å være med i innspillingen av programmet sa jeg til folk at jeg skulle på backpacking alene, forteller 19-åringen.

FOTOGEN: - Jeg har alltid trivdes foran kamera, sier Amalie Henden (19). Fra og med 16. september blir hun å se i Top Model på TV 3. Foto: Privat

Amalie, som gikk ut fra Tangen videregående skole i 2012, er nå fersk lærerstudent i Stavanger. Fra 16. september blir hun å se på TV.

— Hva var målet ditt med deltakelsen?

— Jeg gikk inn for å vinne. Jeg ville være med i konkurransen for å få en pangstart på karrieren, sier søgnejenta.

- Og målet på lang sikt?

— Det kan jeg ikke si noe om. Det må du se på TV, for jeg kan ikke røpe noe, sier hun hemmelighetsfullt.

Uten erfaring

Da Amalie ble med i Top Model hadde hun ingen erfaring fra modellbransjen fra tidligere. Hun meldte seg på etter anbefaling fra modellspeideren Donna Ioanna i programmet.

— Jeg har aldri prøvd meg som modell tidligere, men har alltid trivdes foran kamera. Jeg tenkte det ville være gøy å få prøve seg da Donna spurte om jeg ville søke.

- Hvordan oppdaget hun deg?

— Donna bor i Kristiansand og hun oppdaget en av bestevenninnene mine i byen. Venninnen min la ut et forsidebilde av seg selv og meg på Facebook, og det var slik Donna kom i kontakt med meg, forteller hun.

Amalie sendte inn søknad for deltakelse på internett, og senere ble det flere intervjurunder. I februar fikk hun vite at hun var valgt ut som deltaker.

Tøff bransje

I AUSTRALIA: Amalie fikk en ny venn i denne koalabjørnen på reise i Australia. I fjor hadde hun friår og reiste mye rundt i flere deler av verden. Foto: Privat

— Hva synes du om konkurrentene dine?

— Jeg synes de andre deltakerne var helt supre. Vi ble en liten familie, vi hadde jo bare hverandre. Vi støttet hverandre selv om det nok ikke alltid blir framstilt slik på TV. Vi har hatt mye kontakt i ettertid, uavhengig av hvor langt man kom i konkurransen, sier 19-åringen.

- Hva kreves det av deg som modell?

— Man må kunne skille mellom hvordan man er som person og hvordan man er som modell. I dette yrket jobber man med seg selv som produkt og det kan bli mye kritikk og harde tilbakemeldinger. Man må passe på og tenke at det ikke er personlig. Det er en tøff bransje.

Vil rømme landet

- Hvem skal du se TV-programmet sammen med?

— Det har jeg ikke planlagt. Jeg har mest lyst å rømme landet mens dette pågår. Jeg er litt redd for hva jeg sier. Neida, men jeg merker at jeg har litt sommerfugler i magen. Det er ikke bare-bare å komme på TV, sier Amalie.

Hun forteller at familien har støttet henne i avgjørelsen om å delta.

— De synes dette er veldig gøy.