PÅ PLASS TIDLIG: Publikum tok festivalsjefens utfordring og var på plass på området tidlig på kvelden. Foto: Kjartan Bjelland
POP: Beth Hart spilte for rundt 2000 mennesker tidlig på kvelden. Foto: Kjartan Bjelland
NOSTALGI: The Hooters spiller for Odderøya-publikummet. Foto: Kjartan Bjelland
FORNØYD: Festivalsjef Trond Åge Nyhus var godt fornøyd med gjennomføringen torsdag. Foto: Kjartan Bjelland

Se flere bilder i bildegalleriet over.

KRISTIANSAND: Det er over 40 år siden Kim Larsen fikk sitt gjennombrudd. Og Kristiansand-publikummet har sett ham før. Likevel var det tydeligvis ham de fleste var kommet til Odderøya for å oppleve.

Cirka 3500 mennesker var til stede i Bendiksbukta da dansken gikk på scenen torsdag kveld.

Hits

Men det var omtrent da de amerikanske 80-tallsheltene i The Hooters dro i gang "500 Miles" i nitida, at publikum begynte å våkne på Odderøya. 80-tallshits kan aldri slå feil når majoriteten av de tilstedeværende er 35 pluss.

Kim Larsen Foto: Kjartan Bjelland
Morten Abel Foto: Kjartan Bjelland
The Hooters Foto: Kjartan Bjelland

Morten Abel hadde riktignok nappet tak i et par danseføtter tidligere på kvelden, spesielt med sine mest kjente låter, "Lydia" og "Hard To Stay Awake", men det kokte aldri på Odderøya torsdag. Det var vel heller aldri meningen. Den biten ble unnagjort med David Guetta lørdag. Nå handlet det om en fest for de godt voksne.

Tok utfordringen

Onsdag utfordret festivalsjef Trond Åge Nyhus publikum til å komme tidlig slik at de fikk med seg artistene i forkant av headlinerne.

— De tok utfordringen. Det så bra ut tidlig. Jeg tror det var nærmere 2500 mennesker klokka seks. Selv om de satt litt bak, så er det imponerende, sa Nyhus til Fædrelandsvennen torsdag kveld.

Han var også godt fornøyd med å slippe kaoset som oppsto lørdag, med 8000 mennesker på området.

— Jeg er kjempefornøyd med alt. Det er god stemning, folk oppfører seg, baren flyter og vi er tilbake med god infrastruktur slik det var i fjor.

— Er det nostalgi dere ønsker med disse artistene?

— Ja, hvorfor ikke. Vi hadde det hotteste i verden på lørdag. Da er det fint å gi resten av publikum noe annet. Vi vil favne bredt. Og alle artistene her har hits som dette publikummet kjenner til, sier Nyhus.

Skram åpnet ballet

Det var kristiansanderen Egil Skram som var aller først ute på Odderøya torsdag. Han presenterte låter fra sitt kommende album, The "Lawmen Are Coming", som er ute i august/september.

Fredag er to av Norges fremste liveband, BigBang og Dum Dum Boys, på scenen på Odderøya.

Les anmeldelse av Kim Larsen-konserten på fvn.no fredag formiddag.