Merano-biler på rekke utenfor Gimlehallen. Foto: Hans Jacob Brekke
De italienske artistene Elena Busnelli og Giacomo Sterza, alias The Jasters, byr på spektakulær armbrøstskyting og knivkasterakrobatikk på høyeste nivå. Foto: Cirkus Arnardo

KRISTIANSAND: Cirkus Merano har allerede funnet seg til rette vedGimlehallen i Kristiansand, hvor de er godt i gang med sin 38. sesong medforestillinger søndag og mandag.

– Årets forestilling preges av kraft, energi, mange dyrenumre,mye komikk og høyt tempo, sier sirkusdirektør, Knut Dahl i en pressemelding.

Sirkuset tar med seg blant annet elefanter, kameler, hunder ogaraberhester inn i manesjen i år.

Etter de to forestillingene i Kristiansand fortsetter sirkusettil Lyngdal og så videre vestover til Rogaland. Sirkuset forteller at de vil besøke140 byer og tettsteder over hele landet på sin turné.

En time lenger øst legger Cirkus Arnardo siste hånd på verketfør de starter årets norgespremière på Høgedal grusbane i Arendal. Deres premièreforestillingstarter ikke før neste helg, men allerede mandag etablerer sirkuset seg grusbanenfor de siste forberedelsene til sin 64. sesong.

De italienske artistene Elena Busnelli og Giacomo Sterza, alias The Jasters, byr på spektakulær armbrøstskyting og knivkasterakrobatikk på høyeste nivå. Foto: Cirkus Arnardo

– Kvalitet er vårt eneste sikkerhetsnett. Da er kun det bestegodt nok, sier sirkusdirektør Arild Arnardo, i en pressemelding.

Han satser på spenning i form av blant annet knivkasting og armbrøstskytingi tillegg til alt fra turnere til klovner og dyr.

Arild Arnardo ønsker å bruke årets sesong til å hedre faren, somville blitt hundre år i år.

«Han debuterte som artist i 1927, bare femten år gammel. I 1949etablerte han Cirkus Arnardo. Han levde for å glede andre. La oss hedre ham, laoss glede ham, ved å applaudere kveldens artister.», heter det i pressemeldingen.