KRISTIANSAND: — Visst går det bra! Hadde vi ikke trodd på det, hadde vi gitt opp før jul, flirer Toffen Gunnufsen.

Bookingveteranen med 20 års fartstid fra Quart- og Hovefestivalen er tilbake der han trives best: i utfordrerposisjon. 17. og 18. juli arrangerer han og Toffen Live Supersonic-festivalen i salene på Kilden.

Mens det blir pop, rock og elektronika i salene, blir det djs og grooving på brygga utenfor fra ettermiddagen av.

— Det er DJ Dust, Get Dancy og Nabovarsel som er de sist bookede på programmet, sier Gunnufsen.

Han sitter på uteserveringen foran konserthuset sammen med Kildens salgssjef, Kjell-Ove Klauset.

— Sola her på uteserveringen på Kilden går ned to timer senere enn på Fiskebrygga. Og vi har tenkt tanken å plassere dj-en ute på holmen i kanalen, forteller Klauset.

Sammen med Gunnufsen er han rimelig sikker på at de har et salgbart konsept rettet mot unge voksne.

— Målgruppa er 27-åringene, og jeg tror 60 prosent av de som kommer er jenter. Det er den gamle formelen fra da jeg begynte å arrangere fester i 1977: kommer jentene så kommer guttene, sier Gunnufsen.

Promoturne

De kommende ukene drar Silje Kåfjord og Bernt Moen på promoturné til norske byer for å selge inn festivalen utenbys. Kåfjord fra Lindesnes er ett av håpene som er booket til Supersonic, og turneen skjer i samarbeid med plateselskapet Karmakosmetix Records.

Fredag holdt Kåfjord og Moen en liten konsert foran Kilden, og allerede lørdag opptrer de i Bergen. Videre går ruta til Kristiansand 6. juni, Grimstad 15. og 16. juni, Arendal 16. juni og Flekkefjord 22. juni.

— Vi regner med at halvparten av de besøkende kommer utenbysfra. Det stemmer også med besøkstallene på hjemmesidene våre, for der kan vi se at halvparten kommer fra andre steder enn Kristiansand. Det er en del fra Oslo, og så er interessen ganske stor i Stavanger-området. Med denne turneen skaper vi oppmerksomhet rundt festivalen. Her må vi bygge fra bunnen av med flyere og plakater og greier, sier Gunnufsen.

Sovepose

Om det foreløpige billettsalget vil han ikke si noe mer presist enn at det går "rimelig greit".

— Normalt selges to tredjedeler av billettene rett før eller under festivalen. Vi trenger 1600 solgte for å svive rundt, og er fornøyd med 1800, sier Gunnufsen.

Selv er han mest spent på konserten med svenske First Aid Kit i Konsertsalen. Bookingen av dem fikk han gjennom like etter at de hadde begynt å få tung rotasjon på radiolistene sist vinter.

— Der er det bare å legge seg i sovepose utenfor hvis du vil være sikker på plass. De er headlinere på flere av festivalene de besøker i sommer, og spiller gjerne for 10.000 mennesker andre steder. Her hos oss blir det sittekonsert for 1000 mennesker, så det blir ganske spesielt, sier Gunnufsen. For selv om du har billett til festivalen er det nemlig ikke sikkert du kommer inn på konserten.

— Da kunne vi ikke solgt mer enn de 1000 det er plass til i den salen, forklarer Klauset. Konsertene kommer til å alternere og delvis overlappe mellom sittende konserter i Konsertsalen og stående i Teater- og operasalen. Samtidig blir det video- og filmvisning i Multisalen i samarbeid med Kortfilmfestivalen.

— I operasalen passer ting som Gary Clark inn. Han er et sånt Hendrix-fantom. Og han der Kurt Vile ser du: han er det ingen som vil spille samtidig med. Han er et stort ikon for disse musikerne, så de vil se ham. Det gjelder både First aid Kit og Sivert Høyem. Da Sivert hørte at Kurt Vile kommer, sa han ja med en gang, ler Gunnufsen.

GÅR PLANKEN: Toffen Gunnufsen (Supersonic) og Kjell-Ove Klauset (Kilden) tror og håper Supersonic Live lander på beina når den avvikles 17. og 18. juli. Foto: Lars Hoen
LOKKEMAT: Silje Kåfjord og Bernt Moen spiller på Supersonic Live og drar nå på promoturne for festivalen. Foto: Lars Hoen