GITARDUELL: Det kommer som regel godt med folk når Kjetil Grande (t.h.) og Vidar Busk spiller rockeklassikere på Cafe Generalen. Her fra en tidligere konsert. Foto: Petter Sandell

— Dette er noe vi har holdt på med for gøy i sju-åtte år, og vi har spilt hver sommer i Ravnedalen unntatt i fjor, sier Kjetil Grande. Lørdag spiller han konsert i Ravnedalen sammen med en annen gitarhelt, nemlig Vidar Busk.

Denne helga er den nest siste i en godt besøkt sommer på Cafe Generalen. På 40 konserter, quizer, bingoer og vintage-markeder har det vært i gjennomsnitt 200 publikummere. Sesongen avsluttes lørdag 30. august med Knut Reiersrud.

— Lørdag spiller vi klassiske rockelåter fra inspirasjonskilder som Led Zeppelin, Jimi Hendrix og The Doors, i tillegg til en og annen egen låt, sier Kjetil Grande.

— Hvem av dere er den beste gitaristen?

"Mye å fortelle"

— Hehe. Du kan si at hver av oss har sine egne spesialfelter. Vi pleier bare begynne å spille, og så ser vi hvem av oss som har noe "å si" på den låten. Av og til kan det ta heilt av hvis vi har mye "å fortelle". En gang spilte vi i over fire timer, sier Kjetil Grande.

Duoen har reist land og strand rundt med konseptet, og i ryggen har de Gunnar Sæther på trommer og Morten Martens Øvensen på bass. Disse har vært med Grande siden det spellemannprisvinnende albumet "Uppers, downers, screamers and howlers" i 2008. — Vi kunne aldri gjort noe sånt sammen med noen som hadde mindre rutine enn disse. Av og til kræsjer det likevel og faller sammen, men det er verdt det for alle de gangene det går bra, sier Grande.

Jazz på fredag

Mens lørdagen blir rocka, kommer fredagskvelden til å bli laidback og lounge-preget på Cafe Generalen. Da spiller Love Exit Orchestra med vokalist Sheila Simmenes.

— Dette blir en perfekt avslutning på en helt nydelig sommer. Vi spiller tidløs, melodiøs jazz sentrert rundt kjærlighet og lengsel, sier Sheila Simmenes.

Hun har vært vokalist i bandet siden det ble startet for to år siden.

I desember i fjor kom bandet med singelen "Believe it" som gikk til topps på Itunes salgsliste. Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad trillet terning fire og skrev: "Første forsmak på et kommende album med Love Exit Orchestra fra Kristiansand. "Believe It" er en vakker jazzballade med mye melankoli i seg. Vokalist Sheila Simmenes synger bra i et ryddig og fint lydbilde med flygel, bass, perkusjon og trompet".

— Vi arbeider med et album som skal komme ut neste år. Da skal vi også på turne. Det er jeg som skriver låtene, og så bearbeider jeg dem sammen med Fredrik Sahlander som spiller bass, sier Simmenes. Sahlander er ansatt som lektor på institutt for musikk på UiA. Her jobber også bandets trompetist Tore Bråthen som instituttleder. Jens Tobias Nyland er trommeslager og Oscar Jansen pianist.