KRISTIANSAND: I fredagens utgave av TV2-programmet The Voice, sang Eli Van der Eynden "Ambitiones" av Donkeyboy.

— Det var en ekstremt intens situasjon. Jeg var så fryktelig nervøs, selv om jeg er vant til å stå på scenen. Denne situasjonen var noe helt annet. Å stå foran fire stolrigger, og bare håpe at én skal snu seg, forteller hun til Fædrelandsvennen.

Valget

— Jeg tenkte at jeg ikke kom til å gå videre. Og så tok det så lang tid før de snudde seg. Da både Magne og Sondre snudde seg, og jeg måtte velge mellom dem, ble det plutselig veldig vanskelig, sier Van der Eynden.

— Det er kanskje ikke hverdagskost å velge mellom de to?

— Det var i allefall utrolig fint å stå der og få den bekreftelsen; to person som jeg har stor respekt for. Det var et stort øyeblikk, sier hun.

— Hva ble avgjørende for valget ditt?

— Sondre hadde falt for de tingene jeg hadde jobbet mest med. Han la vekt på det jeg syntes var viktig. Men det var veldig vanskelig å si nei til Magne Furuholmen. Han har en kjempekarriere å vise til. Så avgjørelsen min ble tatt på magefølelsen der og da, sier hun.

Opptak

Programmet som ble vist fredag kveld, var et opptak fra desember.

— Det var veldig merkelig og litt rart å se det. Jeg har jo vært kjempeglad lenge, så det var deilig å endelig kunne avsløre det for andre i dag, sier hun.

I neste runde skal hun duellere.

— Jeg blir satt opp og skal synge med en av de andre på Sondre sitt lag. Én av oss går videre. Det skal være sju dueller per lag. Fem av de sju som vinner duellene går videre, forteller hun.

Først i april skal programmet sendes direkte. Om Elii Van der Eynden kommer dit, kan hun ennå ikke røpe.