KRISTIANSAND: — Jeg er fra Kristiansand, oppvokst på Gimlekollen, har bachelor i litteratur og studerer for tiden kommunikasjon på Hawaii, forteller Maren Hald Bjørgum.

— Jeg er fra Kristiansand, oppvokst på Voie. Nå bor jeg på Lund. Jeg har studert journalistikk på Mediehøgskolen Gimlekollen, jobber som tilkallingsvikar på Fædrelandsvennen og skal satse videre på studier innen religion, livssyn og interkulturell kommunikasjon, forteller Lena Rustan Fidjestad.

Her kan du lese bloggen: Blogg.fvn.no/sorlandsstil

Festival og mote

De to 23-åringene skal i sommer blogge for Fædrelandsvennens nye nettsatsing "Sørlandsstil". Bloggen skal servere stoff fra festivaler og andre begivenheter, samt omhandle blant annet temaer som mote. Bloggen er hovedsakelig for jenter i alderen 15-25 år.

— Vi skal utforske Sørlandet fra ståstedet til unge jenter i denne aldersgruppen, sier Fidjestad.

- Så bloggen er bare for jenter?

— Gutter skal også få lov til å lese. Det er åpent for alle, svarer Bjørgum.

De to 23-åringene er headhuntet av Fædrelandsvennen, på grunn av erfaring med egne blogger og kompetanse innen kommunikasjon og journalistikk.

— Jeg elsker å prate, lese og skrive, og er skapnarsissist. Jeg har mange interesser og liker å dele ting med andre. Dette får jeg utløp for ved å blogge, sier Bjørgum, på spørsmål om hvorfor hun liker blogging.

- Veldig forskjellige

- Blir det rart for dere å blogge sammen, når dere er mest vant til å blogge alene?

— Det er litt morsomt. Vi diskuterer jo en del, fordi vi er veldig forskjellige. Vi har ulike synspunkter på ting, blant annet når det gjelder stil og mote. Lena har nok litt mer kunnskap om mote enn meg. Jeg har nok mer kunnskap om utlandet og reising, forteller Bjørgum.

Fidjestad sier at de begge liker å bruke de kreative evnene sine, og at begge liker å ta bilder:

— Maren er veldig opptatt av kultur og politikk. Hun er uredd for å prøve nye ting, og har flyttet rundt i verden. Jeg synes alt nytt er litt skummelt, og har bare blitt her på Sørlandet. Jeg liker å tenke før jeg snakker, derfor kommer ting litt seint ut, smiler hun.

Skader førte til blogging

Bjørgum forteller at hun har drevet med ballett i 18 år, og hadde planer om å bli danser. På grunn av en kronisk skade måtte hun legge dansingen på hylla. Dermed ble det kulturstudier i Oslo, og blogging ble den store interessen. Det var også sykdom som førte til at Fidjestad ble blogger.

— Jeg var sportsidiot fram til 2008, og trente håndball og fotball daglig. Etter en periode måtte jeg slutte med lidenskapen. Etter å ha kikket på blogger, ble jeg interessert i mote. Så begynte jeg å blogge, en lidenskap ble erstattet av en annen. Men jeg er ikke en moteblogger som tripper rundt i høye heler dagen lang. Jeg er interessert i å forstå mennesker på ulike premisser, understreker Fidjestad.