KRISTIANSAND: — De gjør et fantastisk arbeid, sa styreleder Ansgar Gabrielsen på fredagens styremøte, og siktet til Kilden generelt og Kilden Dialog spesielt.

Torsdag kveld var styret i Cultiva på omvisning i teater- og konserthuset, og var meget imponert over driften i bygget de har vært med på å finansiere via Lille-Cultiva.

Gabrielsen fremmet fredag forslag om at Cultiva tildeler opp til 1,5 millioner kroner til Kildens tverrfaglige avdeling som samarbeider med eksterne krefter som Kirkens Bymisjon, barne- og ungdomspsykiatrien, kulturskolen, Kongsgård sykehus og SØRF, for å nevne noen.

— Det de jobber med er midt i blinken for vår hovedstrategi, sa Gabrielsen om Kilden Dialog. Den ledes av Marie T. Sørensen, som inntil i fjor vår var prosjektrådgiver for Cultiva, og fører profesjonelle og amatører sammen i en rekke prosjekter.

— Det er helt unikt. Dette er det internasjonale dimensjoner over, fastslo Cultivas nyeste styremedlem Ingrid Stange som har lang erfaring fra sosialt entreprenørskap verden over.

Et enstemmig styre ba direktør Erling Valvik utarbeide en sak som kan legges fram for styret til høsten. Blant de ting som må undersøkes er om det kommer i konflikt med den etter hvert så berømte paragraf 19 i stiftelsesloven som forbyr tildeling til egen stifter.

Cultiva snørte igjen pengesekken i desember 2011, men åpnet den på gløtt i vinter da Cultiva Ekspress ble satt på skinner igjen med 2,2 millioner til disposisjon for kunst- og idrettstalenter i Kristiansand.

Nå åpnes muligheten for at flere mindre beløp kan deles ut mens stiftelsen bygger opp bufferkapitalen. Den har nå nådd 100 millioner kroner, men skal bli det dobbelte før Cultiva er klar for ordinær drift.