KRISTIANSAND: — Det er litt sånn uvirkelig å forholde seg til, for det er så store tall, sier Heivoll til Fædrelandsvennen.

Forfatteren av romanen "Før jeg brenner ned", som i 2010 ble hyllet av et samlet pressekorps, solgte til 17 land og blant annet vant Bragepris, opplever på ny suksess. "Over det kinesiske hav", som handler om et ektepar som åpner et privat forpleiningshjem for "åndssvake" på Sørlandet etter krigen, ser ut til å gå rett hjem hos publikum.

— Dette viser at leserne er åpne for litteratur som berører de grunnleggende spørsmål: Hvem har rett til et liv? Hva er et verdig liv?, sier forlagssjef i Tiden, Richard Aarø til NTB.

Allerede før den er blitt hovedbok i Bokklubben Nye Bøker, er det klart at forlaget må bestille et nytt opplag. Med det vil samlet opplag passere 20.000 eksemplarer.— Hvis man tenker salg, går denne boken raskere unna enn "Før jeg brenner ned". Jeg får mye respons fra folk i alle mulige situasjoner, og det forteller meg at dette er ei bok som treffer folk i hjertet, sier Heivoll, som har vært land og strand rundt for å promotere romanen.

"Over det kinesiske hav" er også solgt for utgivelse i Danmark. Det er forlaget Rosinante & Co som har kjøpt oversettelsesrettighetene. Forlaget utgir blant andre forfattere som Umberto Eco, Per Olov Enquist, Roy Jacobsen og Anne B. Ragde.— Jeg er glad for det, for det betyr at jeg også har lesere i Danmark. Det er et velrenommert forlag som er interessert i å bygge mitt forfatterskap i Danmark, og det er fint, sier Heivoll.