In Flames

Scene: Hovedscenen kl. 22.45

Eneste ankepunkt er at vokalen til Anders Fridén kom litt for langt bak i lydbildet enkelte ganger. Bandet spilte som forventet tight og godt gjennom hele konserten på 1 time og 20 minutter.

Det hele ble avsluttet med et flott fyrverkeri over Tromøya. Før det hadde svenske In Flames avfyrt mye krutt både mot scenen og på scenen. I tillegg flammet det fra scenen i et spektakulært show som får Turboneger til å virke som smågutter.

In Flames har gitt ut plater siden midten av 90-tallet, og med årets utgivelse, ”A sense of purpose”, har de fått sitt kommersielle gjennombrudd her hjemme. De har klatret mot toppen sakte og sikkert, og de fikset denne finalen med bravur og stilsikkerhet.

Rundt seks tusen mennesker var med på dette kraftfulle og spenstige rockeshowet der In Flames kjørte gjennom godbiter fra sin metallrock-karriere.

Den saftige gitarveggen til Jesper Strömblad og Bjørn Gelotte dominerte lydbildet. Ikke alle låtene de spilte er nødvendigvis så spennende å lytte til på plate, men In Flames gjorde dem hakket mer interessante live.

Dette var så bra at man ikke behøvde være In Flames-fan for å få seg en fin rockeopplevelse.

Rune Slyngstad