**Sjanger: Komedie

Nasjonalitet: Norge 2014

Regi: Charlotte Blom

Skuespillere: Agnes Kittelsen, Anders Baasmo Christiansen, Linn Skåber

Manus: Charlotte Blom

Aldersgrense: Tillatt for alle

Egnethet: Voksen**

Marianne (Agnes Kittelsen) lever en rolig, idyllisk tilværelse, helt til hun overraskende oppdager at idyllen er en løgn. Håkon (Anders Baasmo Christiansen), som hun har to barn med, har i lengre tid hatt et forhold til Frida fra regnskapsavdelingen. Hun som har med seg vaffeljernet på jobb hver fredag.Heldigvis har Marianne bestevenninnen (Linn Skåber), som selv om hun er gravid, gjerne deler sine visdomsord over et glass rødvin.

Mange kan nok kjenne seg igjen i situasjonen Marianne og Håkon havner i, og lite overraskende er det Håkon som er den store dusten i scenarioet (det hadde av og til vært forfriskende med en ny vri), men skuespillerne leverer både ”dust” og ”forlatt” på en svært overbevisende måte. Filmen byr på mer enn én latterkule, og stort sett er Linn Skåber innblandet i de fleste.

Stein Torleif Bjella dukker plutselig opp som en gift mann på sjekkeren, med tidenes dårligste sjekkereplikker i lomma. Det er for øvrig denne scenen filmtittelen kommer fra, og ja, det handler også om Bee Gees-sangen ”Staying Alive”, og det hele er så kleint at jeg ikke orker å gjenfortelle det.

Så alt i alt, foruten et par småting som er litt surt her og der, er det en fin spillefilmdebut for manusforfatter og regissør Charlotte Blom.