POP/FOLK/COUNTRY

The Jayhawks

Du verden så godt det er å ha dem tilbake. The Jayhawks fra Minneapolis tar opp tråden fra klassikeren «Tomorrow the green grass» fra 1995. Det var det siste albumet der både Mark Olson og Gary Louris var med. Etter det tok Louris The Jayhawks videre med skiftende besetninger og skiftende stil fram til den glimrende og nydelige «Rainy day music» i 2003. Det fungerte veldig bra det også, men det er likevel mest stas når Louris og Olson går i vokalharmoni sammen, slik som på denne flotte tilbakekomsten.

Her er 12 spor fordelt på 50 minutter. Det er bare å kose seg fra begynnelse til slutt. Allerede på den fete og velarrangerte åpneren, «Hide your colors», er det bare å slå fast hvor herlig og deilig det er å ha The Jayhawks tilbake. Underveis gjør de omtrent som forventet, nemlig å dandere sin salige miks av inspirasjonskildene fra de tre B’ene: Byrds, Beach Boys og Beatles. Noen hadde kanskje håpet på at bandet skulle finne på noe nytt i sitt comeback. Det gjør de heldigvis ikke.

Det nye her er at de stiller med nye låter. De er vakre og fengende, og de veksler mellom å være dvelende og saktegående til å gå over til pur poplykke à la førstesingelen «She walks in so many ways». Likte du The Jayhawks før, så liker du dem nå. Hvis ikke, så er det jammen på tide å sjekke dem ut og forsyne seg av backkatalogen også.