Dette er noe annet enn den festlige og heidundrende forgjengeren, Wrecking Ball. Tyngre, mer variert, og mer substansiell. Det gnistrende og tøffe spillet til Tom Morello, en gang energisk gitarist i tøffe Rage Against The Machine, er svært delaktig i dette meningsfulle rockekalaset.

Morello steppet inn som vikar for Steve Van Zandt i Australia mens han var opptatt med innspilling av "Lillyhammer". Der spilte de blant annet inn en utmerket versjon av australske The Saints sin Just Like Fire Would. Herlig! Tittelkuttet er signert osloboende Tim Scott McConnell fra The Havalinas, som nå er soloartist. En sterk og rocka start på et glimrende album. Etter en liten time ebber det hele ut med en dvelende og stemningsfull versjon av Suicide sin låt, Dream Baby Dream.

Bruce Springsteen (64) har skrevet resten av de tolv låtene. Noen av dem har han hatt på livesettet sitt flere ganger. Ikke minst "American Skin (41 Shots)", som Tom Morello får lov til å pese opp så det holder. Vi snakker om en totalpakke der tekst, melodi og produksjon er så muskuløs, følsom og tilgjengelig som omtrent bare Springsteen og hans band kan få til.

BruceSpringsteen.JPG