Han har vokst opp like ved en trafikkmaskin i New Jersey. Denne høsten satser han på å erobre Norge. Det klarer han nok. Trashpop i Kristiansand tar imot Luke Elliot fredag 2. oktober.

LukeElliotPlatecover.jpg

Han gjør ikke noe nytt og moderne på sitt debutalbum. Elliot beveger seg i et tradisjonsrikt område som noen vil kalle americana. Det betyr at låtene og uttrykket har i seg både country, folkrock og viser. De 11 låtene er lett å like, og de har en spennvidde og en variasjon som gjør at de tre kvarterene dette varer virkelig er fornøyelig lytting. Luke Elliot har den innstendige og sterke stemmen som gjør at man åpner ørene og hjertet umiddelbart. Det hele topper seg til når han leverer den smektende, mektige og sterke kraftballaden, «Blue and Green». Eller når han gjør den fete rockelåten, «This Gun of Mine». Det svinger også bra av, «Handsome Man», mens vi får en trist og mørk sang helt til slutt, «A Prayer For Saint Rita». På «Get’em While They’re Hot» er han ganske nærme Springsteen.

Han har fortellerstemmen som skal til med en formidlingsiver som er smittende og hektende. Det er melodiøst og forførende med en del mørke stemninger underveis. Ta imot Luke Elliot. Han er kledd for å sikre seg et stort publikum.