Han er en av de største innenfor country-sjangeren i Statene. Nordmenn får stifte bekjentskap med Jonas Aldean under Country To Country-festivalen i Oslo spektrum 28. februar. Samme dag fyller denne artisten fra Georgia 38 år. Dette er hans sjette album, og det ble utgitt i USA i fjor høst. Han debuterte som nummer én på Billboard sin countryliste, og vi snakker om millionsalg. Countrymusikk er med andre ord fortsatt en stor industri over dammen, og de fleste kjøper fysiske eksemplarer, noe som gjør det hele mer lønnsomt.

Jason Aldean er hakket mer rocka enn mange av sine kolleger. Lydbildet domineres av heftig gitarspill slik som på hitlåtene «Burning It Down» og «Just Gettin’ Started». Mye er rått og tøft, noe Aldean helt sikkert kjører videre på når han står sammen med sine musikere på en scene. Dette timelange albumet har selvsagt også en håndfull med smektende ballader.

Det er likevel noe endimensjonalt og forutsigbart over «Old Boots, New Dirt». Mye er fengende og ålreit, men du vet liksom hva som kommer like etter at låten starter. Men det er bra trykk her, og dersom du ønsker å bli kjent med en ny countryartist, kan dette være den rette mannen.