ACTION/EVENTYR/SCI-FI

USA 2015

Regi: Colin Trevorrow

Manus: Amanda Silver, Rick Jaffa, Colin Trevorrow, Derek Connolly

Skuespillere: Bryce Dallas, Chris Pratt, Judy Greer, Vincent D’Onofrio, Jake Johnson, Nick Robinson, Lauren Lapkus, Katie McGrath, Ty Simpkins, BD Wong, Irrfan Kahn, Brian Tee, Omar Sy

Aldersgrense: 11 år

Egnethet: Ungdom/voksen

Ingen av de to oppfølgerne har klart å gjenskape magien fra den første ”Jurassic Park”-filmen fra 1993. Det klarer heller ikke den tredje oppfølgeren ”Jurassic World”.

Igjen høres små og store trampende dinosaurføtter på øya Isla Nublar . Dinosaurtemaparken Jurassic World er større enn noensinne, men det er likevel ikke nok. For å mette publikums appetitt på større og skumlere dinosaurer med flere tenner, har parkens forskere derfor kokt sammen en helt ny art i laboratoriet.

Basen til den nye arten er T-Rex , men de har også blandet oppi flere andre arter, og resultatet har blitt en superintelligent drapsmaskin, som selvfølgelig etter hvert kommer seg løs på øya.

Det som kanskje skuffer mest, er at det er det eneste nye de har tilført historien, og dinosauren er i grunnen veldig lik T-Rex. Ellers er handlingen utrolig forutsigbar, og veldig lite skummel. Hovedpersonene, både de snille og de litt mer rampete, er kjedelige og endimensjonale, og den store finalen på slutten hvor den originale T-Rex-en skal hamle opp med laboratoriemonsteret, er også skuffende tam.

Det er et par morsomme scener med Chris Pratt, men ingenting i forhold til hvordan han får blomstre i filmer som ”Guardians of the Galaxy”. Som forventet er det imponerende spesialeffekter, men ingenting vi ikke har sett før.