KRISTIANSAND: Arrangør, Anne Kathrine Solbakken ønsker med Odderøya Open å vise at kunst og kunstneriske prosesser er for alle.

— Noen synes det er litt skremmende og fjernt å oppsøke kunstgallerier. Odderøya Open handler om å invitere publikum inn i et univers de ikke ellers nærmer seg. Ved å åpne dørene til kunstnerens verksted blir terskelen med ett mye lavere, sier Solbakken.

Populært

Hun er takknemlig for alle kunstnerne som velger å delta på arrangementet, og mener de er med på å gjøre kunsten mer tilgjengelig for alle. Konseptet har blant annet fanget et nytt publikum, men også skapt et bedre samhold og en bedre kontakt mellom kunstnerne på Odderøya.

FOTO: LARS HOEN Foto: Lars Hoen

— Det er flere som har fått en dialog med hverandre etter at vi startet med Odderøya Open. Tidligere arrangerte vi også planleggingsmøter og utvekslet ideer. Nå fungerer det sånn at jeg sender ut en invitasjon, og får en tilbakemelding fra alle som ønsker å delta. Og det er stadig flere, både publikum og kunstnere som velger å bli med, sier Solbakken.

Kilden og Fylkesmuseet med

Godt vær og godt engasjement har ført til at de åpne dagene på Odderøya så langt har vært vellykkede, og arrangøren sier populariteten har økt fra gang til gang. Denne gangen er også Kilden og Vest-Agder fylkesmuseum blitt med på lasset. Førstnevnte inviterer søndag publikum med inn i produksjonslokalene til musikalen West Side Story, mens fylkesmuseet inviterer publikum til juleverksted.

— Det er første gang Kilden blir med, så dette er et nytt steg for Odderøya Open. Det er selvfølgelig også en kjærkommen inntektskilde for oss når store institusjoner og bedrifter velger å delta. Jeg tror det er nettopp dette mangfoldet og kombinasjonen av deltakere som gjør at konseptet kommer til å overleve, sier Solbakken.