ARENDAL: Big Boi fikk knallkarakterer for sin solodebut “Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty” som ble sluppet i fjor. For tiden jobber rapperen med oppfølgeren, men tar seg også tid til å turnere i hele verden i sommer, deriblant Hovefestivalen på Tromøya.

— Klart vi elsker alle artistene vi inviterer til Hove, men å kalle dem alle legender ville kanskje være å ta i litt. Big Boi derimot – han kan vi kalle det uten å rødme, skriver Hovefestivalen på sine nettsider fredag.

Rapperen de har klart å kapre til årets festivalprogram har gjort enorm suksess med gruppa Outkast, som har solgt over 25 millioner album på verdensbasis og vunnet seks Grammypriser. Outkast har vært nyskapende innen hip hop og har levert kritikerroste album siden oppstarten i 1990, og blir sett på som rappens svar på Beatles.

I fjor valgte Big Boi å gi ut en soloplate, og den ble mottatt ble stående applaus fra fansen. “Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty” ble sett på som en av de beste platene gitt ut i 2010.