KRISTIANSAND:

— Vi er utrolig fornøyde! Det har vært en jevn strøm av mennesker i hele dag og de som kommer ned igjen etter en rundtur har store smil om munnen. Det er utrolig givende å se, sier Line Bergram Aas ved Kilden.

Foto: Kristin Ellefsen

Et flott bygg. Mange var nysgjerrige og ville utforske det påkostede bygget på innsiden i helgen, og de fleste var mektig imponert over det de fikk se.

— Det er flott bygg, og materialene og fargene liker vi veldig godt. Kombinasjonen av sterke farger og naturmaterialer gjør den estetiske opplevelsen vakker. Stolene kjennes også veldig behagelige ut å sitte i! Vi håper å bruke dette huset jevnlig, så lenge helsa holder. Nylig var vi i New York og så to operetter, «Jersey Boys» og «Mamma Mia». Det var flott, men jeg tror det kan bli like bra her, sier Beate Hareide etter sitt første møte med konsertsalen.

Hun og ektemannen, Jan Oddvar Hareide fikk et positivt første møte med kulturhuset og satser på å benytte det mye i fremtiden.

— Det som er så spennende er at det kommer så mange forskjellige mennesker hit. Eldre, unge og barnefamilier. Det er ikke nødvendigvis det typiske teater- og konsertpublikummet som har besøkt oss i dag, men en hel del veldig forskjellige ansikter, sier Kristian Nørve som jobber som vakt på Kilden.

Foto: Kristin Ellefsen

Kjøper aldri øl!

De fleste fvn.no var i kontakt med hadde mange lovord å komme med, men det fantes også enkelte som ikke var helt overbevist.

— Jeg sitter igjen med et inntrykk av at noe mangler, og lurer litt på hvor alle pengene ble av? Det virker som om man har prøvd å gjøre alt veldig annerledes enn alt som finnes fra før. Jeg tror folkene bak Kilden kunne ha hentet mer inspirasjon fra andre, for eksempel fra operahuset i Sydney. Det er et sted som er fascinerende bare å være, selv om man ikke går på forestillinger. Jeg kan ikke si at jeg får den samme følelsen når jeg går gjennom Kilden, sier Stein Bjørheim.

Fvn.no møter han og familien i cafèen etter rundturen. På tross av det skuffende førsteinntrykket, Bjørheim at han kommer til å bruke huset. Og da mest av hensyn til barna.

— Vi har pleid å gå mye på barneteater, og jeg håper det tilbudet fortsetter å være bra. Jeg er interessert i all variasjon, og at programmet ikke bare blir for «eliten». Vi kommer til å bruke huset så lenge det blir et godt og folkelig program her. Men jeg kommer aldri til å kjøpe øl! smiler han.

Les mer om smugtitten på Kilden i papirutgaven av Fædrelandsvennen mandag.