remi in action 3.jpg Foto: Simen Kj r Haugberg

STOCKHOLM: Fem tusen deltagere fra 29 land. Hundrevis av delfinaler og finaler.

Én mann står igjen: Remi Nordhaug fra Kristiansand. 21-åringen stakk av med seieren i DJ-konkurransen Movida Corona lørdag kveld, og ble den andre nordmann som har vunnet den prestisjetunge turneringen.

IN ACTION: Remi Nordhaug i aksjon under Movida Corona-finalene. Foto: Simen Kj r Haugberg

— Jeg er lykkelig nå. Det er surrealistisk. Jeg hadde aldri trodd at dette kunne skje. Jeg har bare holdt på i to år og hadde ingen store forventninger da jeg dro til Stockholm, sier Nordhaug, alias DJ Re.No, til Fædrelandsvennen dagen etter seieren.- Har du feiret?

— Ja, jeg var oppe til klokka 08, og er ganske sliten. Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem, sier han.

Vil ut

Seieren i Movida Corona betyr spillejobber på en rekke av verdens mest kjente klubber for kristiansanderen. Han får gi ut flere av miksene sine og dessuten være headliner på mange av de nasjonale finalene i Movida Corona neste år.

— Nå er det ingen grenser, nå kan jeg ta det helt ut. Mulighetene er uendelige, sier Nordhaug, som heretter kan selge seg selv som vinner av verdens største DJ-konkurranse. Han har allerede blitt kjent med mange nye DJs i Sverige, fått nye nettverk.

Nordhaug har hittil spilt og hatt tilholdssted i Kristiansand, men ønsker nå å sikte utover landets grenser.

— Det hadde vært deilig å komme seg utenlands. Jeg har hentet mye av min inspirasjon på Ibiza, som er et mekka når det gjelder klubbmusikk, sier 21-åringen.

Spilte for 2000

Etter delfinaler i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Molde, vant Nordhaug den norske finalen i Oslo tidligere i år. Det kvalifiserte ham til helgens internasjonale finale i Stockholm hvor han også måtte gjennom kvalifiseringsheat for å nå den avgjørende konkurransen. Der slo han Tony Dark Eyes fra Mexico og Tino Hannes fra Tyskland, som til slutt endte på henholdsvis andre- og tredjeplass.

To tusen publikummere var til stede på Munchenbryggeriet i den svenske hovedstaden, og i juryen satt meritterte DJs og representanter fra plateselskapet Pacha.