KRISTIANSAND: — Man streber hele tiden etter å bli hundre prosent fornøyd med låtene. Vi er ikke der enda, men har aldri vært så nærme nå. Jeg håper heller aldri vi kommer dit, da er det bare å legge seg, sier Magdi Ytreeide Abdelmaguid.

Fædrelandsvennen møter Magdi sammen med Chirag Patel etter at de har gjennomført kveldens siste lydprøver før kveldens konsert på Kick Nattklubb og Scene. Hiphop-duoen har mange gode minner fra Kristiansand, hvor de for første gang opptrådte på Quart-festivalen som 17–18-åringer. Chirag synes det er fint å være tilbake i byen.

– Det som er så flott med å spille på en liten og tett klubb er at du rekker å se alle i publikum i øynene før konserten er over. Kaster publikum noe opp på scenen eller skriker noe, kan du kommentere det. Du vet aldri helt hva som skjer, skyter Magdi inn.

– Jeg liker det konseptet her så sinnsykt godt, fullfører Chirag.

Karpe Diem 3.jpg Foto: Torstein Øen

Store ord

Odderøya Live er arrangøren bak kveldens konsert, og booking-ansvarlig Trond Nyhus forteller at de ønsker at det skal skje ting resten av året, og ikke bare om sommeren.

— Vi er interesserte i alle band, og vi setter opp de artistene vi har stor tro på, sier Nyhus til Fædrelandsvennen.

Kveldens konsert på Kick er nummer 17 av i alt 20 konserter på Karpe Diems turne med albumet "Kors På Halsen, Ti Kniver i Hjertet, Mor og Far i Døden". Før de startet turneen var 80 prosent av billettene utsolgt, og så langt har konsertene så si hvert vært utsolgt. Selv synes duoen det er stas at publikum kan tekstene på låtene, allerede før de har blitt hits.

– Det er kult at vi i 2012 først og fremst kan selge album, og ikke bare få hits og selge singler. Det er ikke kun den ene sommerhiten, sier Chirag.

Karpe Diems siste album "Kors På Halsen, Ti Kniver i Hjertet, Mor og Far i Døden" har ifølge Chirag ikke noe spesielt tema, og forteller at låtene de skriver er deres dagbok.

– Albumet inneholder veldig mye følelser på kort tid, både på godt og vondt. Det er store følelser, og derfor har vi også valgt å sette store ord på albumet, forteller Magdi.

Selv opplevde han både revolusjon i Egypt hvor han har familie, fikk Spellemannsprisen sammen med Chirag, giftet seg, og kom hjem fra bryllupsreise dagen før 22. juli. Han innrømmer at flere av de hendelsene har preget duoens siste album.

– Vær deg selv

Karpe Diem kan smykke seg med over ti års konsertvirksomhet i bransjen. I løpet av karrieren har de hatt flere platinaselgende album, singler, samt mottatt Spellemannsprisen. Både Magdi og Chirag er klare på hva som er det viktigste hvis man drømmer om en karriere i bransjen.

– Ikke prøv å bli det nye "noe". Vær deg selv. Du må gi alt av deg selv, hemninger er ikke bra i underholdningsbransjen, sier Magdi som selv knakk en bit av tanna under gårsdagens konsert i Grimstad.

Duoen har ingen planer om å gi seg med det første, men sier at det ikke er opp til dem selv å bestemme hvor lenge de får holde på.

– Vi har lyst til å holde på så lenge vi får lov. Vi er avhengig av å ha et publikum som vil høre på oss, men jeg skjønner ikke hva annet jeg skal drive med, avslutter Chirag.