KRISTIANSAND: Onsdag ettermiddag ble Aladdin blå i Kristiansand fylt opp med forventningsfulle publikummere.

Det var duket for spenning da vinnerne av Barnefilmfestivalens filmkonkurranse skulle avsløres. 20 filmer var meldt på konkurransen.

Konkurransen har hatt to kategorier; ”familie” og ”skole”. Vinnerne har blitt kåret gjennom en sms-avstemning på fvn.no.

Oppgaven i år var å lage en film med temaet ”min drøm”, med en tidsramme på 90 sekunder.

— Konkurransen skal oppfordre barn til å prøve ut filmmediet. Barna får en forståelse for at kreativiteten også kan brukes til å lage film, sier Stina Ask Mikkelsen, som er festivalprodusent og ansvarlig for barnefilmkonkurransen.

VIDEO: Se alle filmene her

Festivalsjef Danckert Monrad-Krohn offentliggjør at 9A på Stangeland Ungdomskole på Karmøy har vunnet førstepremie og 10.000 kroner. Festivalprodusent og Stina Ask Mikkelsen til høyre. Foto: Tormod Flem Vegge Foto: Tormod Flem Vegge

Førstepris til Karmøy

Den gjeveste prisen gikk til Klasse 9A på Stangeland ungdomskole på Karmøy, som fikk 10.000 kroner i klassekassa.De laget filmen ”To valg — to liv” i kategorien ”skole”.

— Jentene trodde ikke at de hadde en sjanse. Det er jo kjempeflott. Dette blir positivt for klassemiljøet. Jentene mobiliserte venner og kjente til å stemme, forteller lærer Kristin Benestvedt ved Stangeland ungdomskole til fvn.no.

— Hvis vi hadde visst at jentene hadde vunnet hadde vi jo sendt jentene ned til premieutdelingen, tilføyer hun.

Ekte politibil i actionfilm-vinner

Henrik Reme (6), Tobias Ribe (10) og Bertine Hurv (6) har sammen med Henriks pappa Henning Reme laget actionfilmen ”Kidnappet”. Filmen stakk av med førsteplassen i kategorien ”familie”.

— Filmen handler om at Bertine blir kidnappet. Henrik er politimann og må løse mysteriet, forteller Tobias Reme.

Filmen hadde kanskje en av de mest spektakulære rekvisittene, nemlig en ekte politibil.

— Vi må takke Randesund politikammer for hjelpen med den, understreker Henning Reme.

Førstepremien i familiekategorien var fri bruk av stor familieleiebil i hele juli.

11 av 20 filmer fra Landvik

Landvik skole i Grimstad sendte av gårde et helt klassetrinn til Aladdin onsdag, rundt 70 elever. Klassetrinnet har bidratt med 11 av filmene i kategorien ”skole”.

Klassetrinnet har holdt på med filmprosjekter i tre uker. Trinnet stakk av med 2. og 3 plass med filmene ”Det magiske speedyviskelæret” og ”Øde øy”.

— Det gøyeste var å se hvordan filmene ble når de var ferdige, forteller Sindre Broby Foss (fyller 13 år torsdag).

Han har sammen Andreas Heien laget film om to personer som strander på en øde øy. De strandende blir bare mer og mer sultne. Se hvordan det ender her .

- Kan bli stort

  • Det er veldig gøy at barn og unge er opptatt av å lage film. Jeg tror at dette kan bli stort etter hvert, sier kinodirektør Petter Benestad om barnefilmkonkurransen.

Han har selv fått sett de aller fleste filmene før prisutdelingen.

— Vi synes konkurransen er en viktig del av barnefilmfestivalen. Kanskje noen av deltakerne ønsker å fortsette med å lage film som voksne, lurer Benestad.

VIDEO: Se alle filmene her

PUBLIKUM: Publikum har benket seg i Aladdin blå for å se filmene i barnefilmkonkurransen. Rundt 70 publikummere var elever fra Landvik skole i Grimstad. Foto: Tormod Flem Vegge Foto: Tormod Flem Vegge