Den 73 år gamle skuespilleren, som har prostatakreft, søkte om skilsmisse i januar og har nå fått rettens medhold i at hans ekskone Victoria (42) må være på minst 14 meters avstand fra ham til enhver tid siden hun «gjentatte ganger har påført ham alvorlig følelsesmessig påkjenning».En uttalelse fra skuespillerens lege, dr. David Argus, lyder slik: ”Tilstedeværelsen av hans ekskone skaper problemer for herr Hoppers nåværende kreftbehandling. Det er min overbevisning og anbefaling at jo mindre r. Hopper

herr Hopper har å gjøre med henne nå, jo større sjanse er det for at han vil leve lenger.”

Victoria har hevdet at Dennis handler på vegne av sine eldre barn fra et tidligere ekteskap som vil ha henne fjernet fra hans testamente.

Men i sine uttalelser insisterer både Dennis og legen på at han er ved sine fulle fem.

Ifølge dokumentene som sladrenettstedet TMZ har fått tak i, legger Dennis til i sin uttalelse at konas mor «sa til meg i november 2009 at jeg bare skulle gi størsteparten av min formue til Victoria siden jeg kom til å dø snart uansett. Jeg syntes denne uttalelsen var en påkjenning, upassende, bisarr og foruroligende».

Dennis fikk rettens kjennelse om at Victoria må holde seg unna ham torsdag, og retten ga også skuespilleren daglig rett til å besøke Galen, sin seks år gamle datter som han har med henne, mellom klokka 5 og 7 på kvelden.

Det er trolig at avtalen som paret har undertegnet fastslår at Victoria må forlate eiendommen til Hopper, der hun for tiden bor, innen 60 dager etter at skilsmissepapirene er sendt inn, noe som betyr at hun må reise innen 11. mars. (©NTB)