"Førjulsang for slitne menn" heter en av de nye sangene når Gaasehud gjør årets juleforestillinger i Vennesla kirke og Grim kirke, henholdsvis i dag, fredag og i morgen.

For ifølge førstetenor André Vaaler ønsker mannkoret å gi et lite ironisk innblikk i hvordan julestresset føles for en mann.

– Jula er ikke bare stearinlys i vinduet og kos, det er også stress og jag. Derfor håper jeg også at vi har laget en helhet så folk kan gå hjem med både et smil om munnen og en god julefølelse, sier Vaaler og forteller at det blir en del tradisjonelle julesanger, i tillegg til et knippe egne nyskrevne sanger. Årets solist er kristiansanderen Tini Flaat, som har sunget med koret ved flere anledninger tidligere.

– Det er en flott kjemi mellom henne og koret. Det er veldig godt når en artist kan få hele koret til bokstavelig talt å få gåsehud, og det klarer hun, sier Vaaler.

Orkesteret består som i fjor av Bruce Rasmussen, Oscar Jansen, Torbjørn Alfsen, Tore Bråthen og Einar Wallen Mjaaland. Dirigent er Ivar Kirkhus, som får litt ekstra ros av førstetenor Vaaler.

– Han står på hele høsten for å arrangere og lage melodier. Og det er ingen enkel jobb å holde over 30 menn konsentrert, konstaterer førstetenoren, som innrømmer at det er vanskelig å skille seg ut blant alle konsertene i høytiden.

– Det tar helt av med julekonserter, men vi er egentlig ikke opptatte av å lage en julekonsert som folk forventer. Vi vil lage noe som er vårt. Selv ble jeg helt bergtatt av Kurt Nilsens konsert. Han kan trollbinde et publikum alene med stemmen. Men det vi gjør er noe annet. I førjulstiden handler det mye om forventninger, og vi håper å kunne skape harmoni og fellesskapsfølelse, sier Vaaler.