SØGNE: I et bortgjemt hus like i nærheten av Setesdalsbanen på Hægeland har den danske kunstneren bodd og jobbet i 27 år. Med blant annet naturen og stillheten som inspirasjon, tryller hun frem sine fargesterke oljemalerier som er blitt kjent verden over. Resultatet av de siste to års arbeid vises nå i Søgne, hvor Lundsgaardvig holder sin første separatutstilling på Søgne gamle prestegård. Utstillingen har fått navnet «Flowers in the Universe».

— For meg er ensomheten min største styrke. Jeg har alltid malt alene, og aldri vært et flokkdyr. Læreren min på Kongelig Kunstakademi i København spurte meg en gang om hvorfor jeg alltid stod alene og malte, og grunnen til det er at det er kun i ensomheten jeg kan finne fullstendig ro til å gjøre det jeg skal, forteller kunstneren.

Foto: ANN MAGRITT ARNLI

200 på åpningen

Lundsgaardvig er en internasjonalt anerkjent kunstner, og på åpningsdagen for «Flowers in the Universe» i Søgne dukket 200 gjester opp.

— Det var fantastisk. Jeg er utrolig fornøyd med åpningen, alle som kom og alle som har hjulpet meg med å få i stand utstillingen her på prestegården, sier hun.

Lundsgaardvig begynte å tegne nesten før hun kunne gå, og har alltid visst at det var kunstner hun skulle bli. Allerede som toåring var det ikke tvil om hva hun skulle bruke livet til.

— Min mor var musikkpedagog og jeg fikk lov til å sitte i elevenes venteværelse og tegne. En av dem kom en gang bort til meg og kommenterte hvilken flott hobby jeg hadde. Jeg svarte at dette er slett ingen hobby, det er dette jeg skal gjøre! forteller hun.

Foto: ANN MAGRITT ARNLI

Eksotisk

Bildene på Søgne Gamle prestegård tar publikum med på en reise gjennom både naturen, universet og forskjellige deler av verden. Lundsgaardvig elsker å reise utenlands og da er alltid skisseblokken med. Flere av bildene i utstillingen er motiver fra blant annet Sør-Afrika, India og Bolivia.

«Flowers in the Universe» er åpen for publikum frem til 14. august.