KRISTIANSAND: Utenfor Fønix Kristiansand kino venter fire Smygard-elever, to fra huset Griffing og én fra Ravnklo. Men når sant skal sies, så sverger Ronnie Crisp, Ida Gøytil, Marie og Anja Herseth, Lena Trydal, Adine Røilid og Henriette Fast Andersen til de engelske navnene: Slytherin, Gryffindor og Ravenclaw.

Det er ti år og vel så det siden de ble hekta på Harry Potter.

— Vi leste den første boka i 7-årsalderen, sier Marie Herseth (17).

LES OGSÅ: Dette sier kritikerne om den siste Harry Potter-filmen

LES OGSÅ: Setter opp Harry Potter 49 ganger på ett døgn

LES OGSÅ: Her vises filmen

QUIZ: Harry Potter

Overnattet

16-, 17- og 18-åringene fra Kristiansand la seg i juni til foran kinoen for å skaffe seg premierebilletter til finalen på sagaen: Harry Potter og Dødstalismanene, del 2. — Vi var der hele natta. Men vi sov ikke så mye, da. Kanskje syv minutter, minnes Henriette Fast Andersen (17), kledd som Hermione.

Hun viser en autentisk kopi av Hermiones tryllestav. De andre har dels brukt pinner og deler av brøytestikker til sine.

”- Vi har sett trailer, tv-spot og alt til filmen. Vi kan ikke bli mer klare. Og det blir gøy å se om filmen er slik vi tenkte det da vi leste boka

Lena Trydal (17)Og sannelig var ikke minst ei av dem med i fvn.no-artikkelen fra bilettkøen den 14. juni.

Ser begge filmene

Men det er i kveld det er alvor. Først skal de syv jentene se 21-visningen del 1 på ny, før den avsluttende 2 venter ved midnatt. Å kjøpe snop er utenkelig. Jentene er alt for spente til dét. Enda vet de - strengt tatt - hvordan det går.

— Vi har sett trailer, tv-spot og alt til filmen. Vi kan ikke bli mer klare. Og det blir gøy å se om filmen er slik vi tenkte det da vi leste boka, mener Lena Trydal (17).

Nå har de foreviget hverandre foran kinoen. Det blir tøft når siste film er ferdig.

— Jeg tror vi vil grine litt, alle sammen, sier Henriette Fast Andersen.

På kinoen var det i 20.30-tiden kun spredte biletter igjen til midnattsforestillingen, som går over alle syv saler på Fønix.