KRISTIANSAND : — Vi ønsker at det kommer gode, konstruktive uttalelser og innspill, sier kulturdirektør Stein Tore Sorthe i forkant av debatten som holdes på Haandverkeren tirsdag ettermiddag.

For en knapp måned siden la han fram forslag til ny kulturstrategi for 2013 til 2023, og med unntak av en skuffet protest fra scenekunstner Laura Christina Brøvig Vallenes, har det så langt vært nokså stille.

Brøvig Vallenes er blant dem som sitter i panelet i kveld, og der møter hun kulturstyreleder Randi Haukom (H), forfatter Trond Arntzen, filmskaper Kristian Landmark, Kunsthall-leder og Venstre-politiker Cecilie Nissen og nytilsatt leder for studentsamskipnadens kulturavdeling Jon Gotteberg.

Februar 2013

Mens styret i Cultiva valgte å droppe høringsrunde før de vedtok å gjøre Kristiansand til barnas kulturby, ligger kulturdirektørens forslag til strategi ut på høring fram til 16. november. Deretter blir innspillene bakt inn i strategien som skal endelig vedtas av bystyret i februar 2013. Utvikling og profesjonalisering av kunstmiljøene på Odderøya og i Kvadraturen står sentralt i den nye kulturstrategien, og de fleste paneldeltakerne må sies å tilhøre dem som setter pris på en slik linje.

- Kan det bli spenstig debatt når de fleste er enige?

— Ja, jeg er klar over sammensetningen, men mange som ble spurt om å delta kunne av forskjellige grunner ikke komme. Men vi har med studentsamskipnadens nyansatte Jon Gotteberg, og studentmiljøet er det viktig å lytte til, sier Sorthe.

Lyttet mye har han også gjort i forkant, og det kan være en av forklaringene til at det så langt har vært liten debatt om den nye strategien. Hele åtte dialogmøter har Sorthe og hans stab holdt med kulturarbeidere innen ulike sektorer før de meislet ut den nye tiårsplanen.

Egen nettside

I tillegg til satsing på kulturaksen fra Kvadraturen til Odderøya, legger den blant annet vekt på talentutvikling, profesjonalisering og kulturhistorisk identitet

Strategien har allerede vært innom kulturstyret, og et par av merknadene som kom der er nå innarbeidet i høringsforslaget. Det gjelder litt sterkere vektlegging av idrett, pluss satsing på forskning og publikumsutvikling.

Kulturdirektør Sorthe håper så mange som mulig gir tilbakemelding før den endelige planen snekres:

— Vi har opprettet en nettside med et eget skjema der folk kan komme med innspill, sier han.

Men ettermiddagens debatt blir muntlig, og den ledes av kulturarbeider Bjørn Enes.